A lélek színei

Megcsalom, de nem szakítok vele – miért és miért nem?

2017. június 10. 09:10 - A lélek színei

Miért hűtlen a férfi és miért a nő? Miért nem lépünk ki a régi kapcsolatból? Avagy a hűtlenség pszichológiai háttere

00005_hutlenseg.jpg

Az emberek 80%-a élete során legalább egyszer megcsalja a párját – derül ki dr. Almási Kitti klinikai szakpszichológus hűtlenségről szóló előadásából. Sokatmondó, hogy már Magyarországon is létezik olyan társkereső oldal, amely kifejezetten a félrelépésekre szakosodott: házasságban, párkapcsolatban élő emberek számára nyújt "szerető-keresési" lehetőséget...

Egy felmérés szerint minden ötödik párkereső házas vagy kapcsolatban él, és ezt nyíltan vállalják is a hirdetésükben. A szakértők szerint a szerelem másfél év után elmúlik, de a romantikára, szexre ugyanúgy vágynak az emberek – miközben a megszokott, kényelmes kapcsolatot felrúgni nem akarják. Vannak, akik a jelenséget csípőből elítélik, pedig érdemes lenne a mélyére nézni, hiszen sok embert érint. Kérdés: milyen lelki vagy személyiségbeli tulajdonságok vezetnek oda, hogy valaki szeretőt tartson, miközben megunt partnere mellett marad?

Nem kapod meg otthon? A hűtlenség okai

Régen a hűtlenség inkább férfiakra volt jellemző, ma már azt mondhatjuk, legalább annyi nő lép félre, mint férfi. A félrelépés okai azonban eltérőek a két nemnél. A szexuális újdonságkeresés vágya, mint motiváció, elsősorban férfiakra jellemző, míg az elhanyagoltság érzése mindkét nemnél lehet kiváltó ok.

Az aktív nemi élet egyfajta szexuális kisugárzást ad a nőknek, ami más férfiak figyelmét is felkelti irántuk. Ha tehát a tartós kapcsolatban élő férfi meglát egy idegen nőt, akinek erőteljes szexuális kisugárzása van, felébredhet benne a vágy valami új után. Ez akkor is könnyen megtörténhet, ha otthon egyébként mindent megkap.

A nők ellenben hajlamosabbak azért félrelépni, mert úgy érzik, partnerük már nem vágyik rájuk, megcsappant irántuk az érdeklődés. Ennek a hűtlenségnek gyakran önbizalmi háttere is van, hiszen mindenki vágyik a szeretetre, a pozitív visszajelzésre. Érthető, hogy azok felé fordulunk, akik szépnek vagy jó szeretőnek tartanak minket.

Egy párkapcsolatban szexuálisan és érzelmileg is arra keressük a választ, mennyire vagyok fontos a páromnak, mennyire kíváncsi rám. Ha a válasz nem túl szívderítő, akkor könnyebben elcsábulunk. Egy szerető ugyanis megadhatja azt a pluszt, amit a hűtlen fél nem kap meg otthon, akár érzelmileg, akár szexuálisan. Dicsérő szavai nyomán nő az önbizalmunk, pozitív érzelmek és hála ébred bennünk, ami a szeretőt a megmentő szerepébe emeli. Ezt látva hamis remény ébredhet a szeretőben, hogy a hűtlen fél majd kilép rossz kapcsolatából és őt választja. Ez azonban többnyire nem történik meg.

 

Miért marad a hűtlen partner a régi kapcsolatában?

Más a magyarázat a férfiak és más a nők esetében. Ennek oka Helen Fisher, a szerelem témáját tanulmányozó antropológus kutatásai szerint az, hogy a férfiak és a nők agya teljesen másképp működik. A nők hálózatosan gondolkoznak és több oldalról is megvizsgálnak egy problémát, a férfiak viszont lépésről lépésre jutnak el a megoldásig, és minden mást kizárnak közben.

Vagyis a nők többet mérlegelnek, mielőtt elkezdnek egy szeretői viszonyt vagy mielőtt kilépnek a házasságukból. A férfiak ellenben nem mérlegelnek, csupán pillanatnyilag fellépő érzelmi / szexuális / újdonságkereső szükségletüket akarják kielégíteni.

Mit jelent ez? Azt, hogy a nők felmérik, milyen következményekkel jár, ha felbontják kapcsolatukat. Sok esetben félnek a megbélyegzéstől, esetleg a gyerekeik miatt akarják fenntartani a házasságot. De az sem ritka, hogy a magánytól való félelem tartja őket a régi kapcsolatban, mert a szeretőjük nem akar velük tartós kapcsolatot. Ennek ellenére több nő lép ki a házasságából, amikor egy harmadik fél kerül a képbe, mint férfi.

És a férfiak, ha mindezt nem mérik föl, miért maradnak mégis? Férfiak esetében gyakran csupán a nemi ösztön kielégítéséről, a vadászösztön kiéléséről van szó, aminek semmi köze a párkapcsolathoz. Tehát egyáltalán nem szenvednek hiányt otthon, és nem új párt akarnak, ezért eszük ágában sincs felbontani házasságukat. Pusztán a szexuális kielégülést keresik máshol, miközben kötődnek a párjukhoz. Hogyan lehetséges ez?

00005_hutlenseg2.jpg

A hűtlenség kémiája – tudományos magyarázat

A szexuális vágyért, a kötődésért és a szerelem érzéséért más-más agyterület felelős, és előfordul, hogy ezek nem működnek összhangban, vagy az aktivitásuk nem ugyanahhoz a személyhez kötődik. Ez teszi lehetővé, hogy egyszerre több embert is szeressünk.

Az orgazmus során az agy dopamint, oxitocint és vazopresszint termel. A dopamin hatására még a könnyed szexuális kaland után is elönthet a szerelem érzése, az oxitocin és a vazopresszin pedig azokat az agyterületeket aktiválja, amelyek a szex után időlegesen fellépő kötődés – egység – érzéséért felelősek. Ez a három agyterület egymástól függetlenül is képes aktiválódni, ezért fordulhat elő, hogy kötődünk a párunkhoz, de közben szerelmesek vagyunk a szeretőnkbe, és mindemellett még szexuális vágy ébred bennünk egy harmadik személy iránt.

Ez ad rá tudományos magyarázatot, hogy miért lehet egy szexkapcsolatból szerelmi viszony, vagy miért marad valaki a házasságában, miközben szeretőt tart.

Melyek a hűtlenségre hajlamosító tényezők?

Érhetnek minket olyan hatások, amelyek hajlamosabbá tesznek arra, hogy megcsaljuk a párunkat. Például ilyen tényező, ha a szüleinktől nem kaptunk elég figyelmet gyerekkorunkban.

Sokkal valószínűbb azonban, hogy a hűtlenségnek személyiségbeli okai vannak. Az újdonságkeresés miatt bekövetkező félrelépés például érzelmi éretlenségre utal. Ha valaki nem tud ellenállni a kísértésnek, az azt jelzi, hogy nem képes elköteleződni és felelősséget vállalni, vagyis érzelmileg nem nőtt fel. Az érett személyiség ugyanis jobban ellent tud állni a kísértésnek.

109 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://alelekszinei.blog.hu/api/trackback/id/tr9712583021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KenceFince 2017.06.11. 20:40:37

Egy komment a netről, elhatárolódok :)

“A no nem azert tartja rabszolgasorban a ferfit es szipolyozza, mert gonosz. Hanem mert ez az evolucios strategiaja. A legodaadobb no, feleseg is ilyen. Persze vannak ferfigyulolok, tudatod feminacik, akik az evolucios, tudat alatti strategiara meg ra is erositenek. A tarsadalom hazassagot erinto szabalyai is a noknek kedveznek: eltartottak oket, a vilag nagy reszen ma is eltartjak oket a ferfiak. A modern nyugati not meg nem a parja tartja el, hanem az allam, az allam nyujt nekj elonyoket, pozitiv diszkriminaciot, valas eseten lehuzza neki a ferfi vagyonanak nagy reszet, a no egyuttmukodve neveli a gyereket az ALLAMMAL, nem pedig a ferfival.

A modern no azert veti el a hazassagot es valasztja a szingliseget, mert a ferfi eroforrasainak szipolyozasa helyett az allam eroforrasait szipolyozza. Ahol nem szocialista, joleti, koltekezo az allam a vilagban, ott bizony a nok meg ma is a ferfival mukodnek egyutt, alapitanak csaladot, lenyegeben a ferfibol elnek. Ahol szocialis, szocialista, joleti, pazarlo az allam, ott a hagyomanyos csaladmodell valsagban van. Ugyanis tamogatja a noket az allam, akar szinglik, ferfigyulolok, akar hazaso (szocialis juttatasok, valoperekben ferfi kisemmizesere utazo jogi kornyezet, kvotak a felsooktatasban, allami szektorban).

En nem sirom vissza a regi, hagyomanyos csaladmodellt. Abban is a ferfi volt kihasznalva. Csak egyutt elt a novel, akit el kellett tartania. Volt valami egyuttmukodes az utodnevelesben, de a koltsegeket a ferfi allta ott is. Es errol a noket kitarto, ferfiakat kizsigerelo rendszerrol mondja a feminista propaganda, hogy ez a csunya patriarchatus, ami kizsakmanyolta a noket. Monogamia, csalad: ferfi jovedelme felett egyetlen no rendelkezett, a feleseg.

A modern, szocialista (Skandinav es mas joleti) modellekben is a no huz hasznot, csak meg emellett a csalad is eltunik. Szinglihordak allami koltsegen szerzett diplomakkal es pozitiv diszkriminacioval szerzett allasokban meresztve a segguket: a ferfiak termelo munkajanak gyumolcset az adok es koltsegvetesi kiadasok formajaban minden no learatja.

Eddig nem jott letre olyan tarsadalmi berendezkedes, aminek ne a nok volnanak a nyertesei a ferfiak karara, koltsegere. Tala ha a ferfi vegleg hatat fordit a nonek, akkor mentesulhet a kihasznalastol. De meg akkor is, adoival a nok, feministak celjait fogja finanszirozni az allam. A no uj eltartot talalt, a szocialis allamot. Az allam bokezu tamogatasaert cserebe szavazataival fizet a noi nepesseg. Nem veletlen, hogy a nok szavazati joga es politikai reszvetele a koltekezo, szocialis, szocialista, joleti modellt tolta eloterbe mindenutt. Ez persze fenntarthatatlan a legtobb orszagban, egyedul Norvegiaban mukodik, mert vannak ferfiak altal megtermelt olajmilliardjaik. De ahol nincs ilyen bevetel, ott a szocialista feministak a jovonek adositjak el a tarsadalmat.

A ferfi a szabad versenyben, kapitalizmusban erdekelt, ahol munkaja piaci ellenerteke a bere, a no ma a kiparnazott, bokezu szocializmusban latja a biztonsagat, ami eltartja.

A prosti olyan no, aki nem a szocialista allambol akar megelni, hanem kapitalista vallalkozo. Piacrol el. Ezert gyulolik az allamot pumpolo nok a kurvakat, mert elaruljak a feminista ideologiat.

En nem jarok kurvazni, de ez sajat dontesem, egyszeruen nem igenylem ezt a szolgaltatast, de aki akarja az menjen. Az allam ebbe ne szoljon bele. Lasd Svedorszag, ahol a szocialista feministak a kurvakat kizsakmanyolt aldozatnak allitjak be, pedig csak kapitalista vallalkozo, a prostiert fizeto ferfit meg kizsakmanyolonak, holott o a fogyaszto, a szolgaltatast igenybe vevo fel.

A ferfiak kizsakmanyolasa rendszerszintu. Az, hogy valahol latsz boldog egyugyusegben es harmoniaban elo parokat, nem jelenti, hogy a ferfi nincs rendszerszintet kizsigerelve. Ez nem az adott no tudatos dontese a legtobb esetben (eltekintve par ferfigyulolo notol), hanem a tarsadalom van igy felepitve. Mar a sokat szidott un. patriarchalis tarsadalomban is a nok voltak a potyautasok. A modern, joleti, szocialista, feminista tarsadalmakban is igy van, csak mar nem a hazas nokre korlatozodik a kivetelezettek kore, hanem minden pinaval rendelkezo lenyre. Regen a hazassag fenntartasaval csatornaztak be a ferfi jovedelmet a nohoz,.feleseghez, most ehhez mar hazasnak se kell lennie a nonek (elettarskent is megilleti a ferfi vagyona feletti osztozkodas szakitas eseten stb.).

Durva pelda de talan erzekletes: vannan ugye a nagyuzemi sertestelepen tartott disznok, amik sokat szenvednek eletuk soran, napfenyt nem latnak, szuk helyen elnek, majd vegul lemeszaroljak oket es megeszik az emberek.

Meg vannak a szabadon, egy nagy farmon, turkalva, makkon nevelt boldog disznok, akiket a vegen ugyanugy leszurnak es megesznek az emberek.

KenceFince 2017.06.11. 20:41:14

Elobbiek olyanok, mint a rossz hazassagban elo, kizsakmanyolt ferfiak, akik erzik a napi szintu megalazast, kizsakmanyolast, utobbiak meg olyanok, mint a “jo” hazassagban elo ferfiak, akik nem erzik a napi szintu megalazast, egyugyuen boldogok, nem tudjak, hogy ok ugyanugy ki lesznek zsigerelve rendszer szinten, mint a naponta szenvedo tarsaik. A vege ugyana sajnos.

Mendkules csak ugy lehetseges, ha teljesen kiszabadul a diszno a husiparbol. Ez ma a MGTOW eletmoddal azonos ferfiak eseten.

Persze az ilyen elszabadult sertest a gazdag le akarjak vadaszni, karokozonak allitjak be, bunbaknak kialtjak ki mindenert. A magaban elo ferfire is kiadtak mar a kilovesi engedelyt: nogyulolonek, eroszakolonak, pornofogyasztonak, promiszkuus osztonlenynek, keresztenyietlen, liberalis mocsoknak, buzinak hordjak le, gyermektelensegi adot, agglegenyadot vetnek ki a nyakara, munkahelyen tuloraztatjak (hiszen nincs csaladod, kolykeid, te maradsz bent unnepeken, tulorazni stb.).

Vegul pedig megvadoljak, hogy pedofil, nogyulolo, nem is igazi ferfi, tul sok penze van, hisz nem kell egy not kitartania. Elbocsataskor ot rugjak ki, mert hisz nincs csaladja, akirol gondoskodnia kellene.

Tamadjak a feministak, a klerikalfasisztak, a csalados ferfiak, hisz miert pont annak az egyedulallo ferfinek legyen jobb, mint nekik… Agyonadoztatjak, nincs neki csaladi adokedvezmenye, nyugdijat se fog kapni, mert nem szult 3 gyereket, hanem inkabb dolgozott.

Velemenyem szerint a mesterseges meh feltalalasa lenne a megoldas. A ferfi nem lenne egy eleten at kiszolgaltatva a gyerekei anyjanak, csak mert egyszer vilagra fosott par kolykot. Mesterseges meh reven mindenkinek lehetne ugy gyereke, utodja, hogy nem kell kizsakmanyolastol tartania egy nosteny reszerol. Addig marad a beranya, ami nem minden veszelytol mentes dolog, de meg mindig jobb, mint a hazassag.

A kurvakra szukseg van. Talan ez az utolso piaci alapon, az allam beavatkozasa nelkul mukodo szakma. Az utolso valodi kapitalisa terulet.

A nok, a feministak vicces modon a klerikalfasisztakkal egy kovet fujva akarjak tiltani a prostituciot. Miert? A nem-prosti nok erdeke az, hogy kontroll alatt tartsak a ferfi jovedelmet, a szereto es a kurva pedig penzt von el toluk es kolykeiktol. A nok nem a felrekurasert haragszanak, hanem az ezert kifizetett osszegeket sajnaljak.

A ferfi mindenkeppen fizet a szexert, ezt az osszeget akarjak a vallaserkolcsi alapon nyugvo torvenyek es a feminacik is becsatornazni a nekik engedelmeskedo haziasszonyok zsebeibe, kihuzni a jovedelmet a prostik zsebebol.

Furcsa, de a noi jogokert verekedo feministak is ezt toljak pl. Svedorszagban ellehetetlenitik a prostituciot, persze egy ferfiellenes ellel. Mashol ugyanezt bigott klerikalfasiszta neppartok csinaljak

A prostitucio tiszta arucsere ugylet. Talan az utolso, ami allami piocaskodastol, verszivastol mentes. Erdekes, hogy a prostituciot akkor kezdtek elitelni, amikor az allam szocialis osztogato szerepe felerosodott, ugyanekkor erosodtek fel a feministak is. A feminista no szakit azzal, hogy a ferfivel mukodjon egyutt, szexert penzt alapon. A feminista no az allammal paktalt le, kap kvotakat, felsooktatast, szocialis juttatasokat, valas eseten az allam neki adja a ferj vagyonat, a kolyket az allammal egyuttmukodve neveli fel, nem a ferfival kozosen.

A feminizmus allamimadat, marxista-kommunista agyrem.

A prosti pedig szintiszta kapitalista vallalkozo. A piacrol el. Amikor az allam szabalyozza a prostituciot, akkor piacot torzit.

Az osztalyharcos, komcsi feministak nem turhetik a fuggetlen prostik mukodeset.

En ugyan nem vagyok fogyasztoja prostitucionak, de mint kapitalista vallalkozast nagyra becsulom a lanyokat. Ok nem az allambol akarnak megelni, mint a nok tobbsege.

Raadasul mig minden teren nottek az arak a piacon, addig pl. a 80-as evekhez kepest a prostik olcsobbak lettek es a minoseg is sokat javult, meg a valasztek. Mig a 80-as evekben a prostik arai a ferfi fizetesenek jelentos szazalekat tettek ki, addig ma ez kisebb hanyada az atlagfizetesnek.

Szoval ez egy sikertortenet, ahol a kapitalista viszonyok, a szabad verseny a fogyasztoknak kedvezett arak es minoseg tekinteteben is. Mindezt allami beavatkozas nelkul.

A vallaserkolcs mindig is a bigott nok erdekeit szolgalta (ellentetben azzal, amit a feministak hangoztatnak, hogy elnyomta a noket): apu a Bibliat kovetve hazamegy es a te pinadert teszi le az asztalra a fizeteset. A ferfi eroforrasai felett a feleseg rendelkezik. Mestersegesen fenntartottak a pina irrealisanmagas arat. Ezt a tularazast torte le a prostitucio piaci arazast hasznalva. Ez a szelsobalos feministak szamara megbocsathatatlan elarulasa a nok erdekeinek.

Reszben igaz, hogy nincs mar olyan kenyszer a vallas es a kozosseg felol, mint regen. De ha valaki nem ugy viselkedik, ahogy a felesege elvarja, akkor a no segitsegere siet az allam a csaladjogi biraskodas kepeben es padlora kuldik egyesult erovel a ferfit.

KenceFince 2017.06.11. 20:42:00

Az indok persze nem megcsalas miatti kiatkozas ma mar egy hazassagi bontoperben. De meg vannak olyan orszagok, ahol nem feldultsagi alapu a valoper, hanem vetkessegi alapu. Ott bizonyitani kell, hogy a ferfi hibas, megcsalt stb. Ennek megfeleloen a felrelepo ferfi sokat fog fizetni az ex-felesegnek.

Ez nem a magyar helyzet, de Magyarorszagon is padlora kuldi a birosag a ferjet, akibol a felesegnek elege lett. Csak nem kerdezik meg, hogy miert akarnak valni, nem boncolgatjak a ki a hibas kerdest. Ennek ellenere automatikusan a no fele lejt a terep. A ferfi kizsakmanyolasa a valassal valik teljesse. Ha meg akarjuk akadalyozni a valasok szamanak emelkedeset, akkor a hazassagkotesek szamat kell visszaszoritani. A hazassagkotes a valasok legkozvetlenebb rizikofaktora es elozmenye. A par evnyi kozepesnel gyengebb, kikonyorgott heti 2 szexert senki ne fizessen a vagyonaval, egzisztenciajaval. A szexhez ne tarsuljon irrealis anyagi elvaras, errol le kell szoktatni a not. A hazassag egy bianco csekk a jovobeni szexualis szolgaltatasokert cserebe. Nonszensz. A prostira koltott penz kalkulalhato, kontrollalhato, alkalmi kiadas. Barmikor le lehet allni vele tovabbi kotelezettsegek nelkul.

En nem elek vele, nem jarok prostihoz, igy nincs ilyen kiadasom. De ha hazas lennek, akkor is kellene fizetnem a not, ha eppen nincs szex, nem jo, sot meg valas utan is kellene fizetnem, mikor mar mas kurogatja. A hazassag olyan, mint a 10 eves devizahitelt felvenni egy Suzukira, ami mar 5 ev mulva se er semmit.

A ferfi ki van rekesztve a SAJAT fia nevelesbol.
Noi rokonok, silany noi pedagogusok nevelik oket felre. Bunnek beallitva, amit a nok es a feminacik eppen bunnek tartanak: mereszseget, kalandvagyat, ferfi szexualitast. A ferfi mindenkeppen fizet, vagy felesegenek a jovedelmet, vagy prostinak keszpenzben aktusonkent, sot meg a kvotak, noi szocialis es egeszsegugyi kiadasok is s ferfiakat terhelik. Ertsd ezalatt, hogy tehetsegtelen noket kell a kozigazgatasba, allami allasokba felvenni a ferfi termelo munkajabol fizetett adojabol, kvotak vannak, picsamereszto allasok noknek, kizarolag noket erinto betegsegek szurese, kezelese a ferfiakat is terheli, kozben pl. a prosztatarakra szarnak. HPV is csak a mehnyakrak miatt erdekes, a ferfi szajuregi es torokrakokra szarnak, pedig azt is a nok HPV-je okozza.

A ferfi tehat marginalizalva van. Addig szamit, amig leteszi a penzt a kurva vagy a feleseg ele. Gyereke is ennyit lat belole: a nok rabszolgajat, akit vegul onpusztitasba hajszolnak vagy valasi hajlektalan lesz.”

2017.06.11. 21:13:34

KenceFince -vel 100% ban egyet tudok erteni. Sajat tapasztalat is, baratok tapasztalatai is, es egyre tobb irodalomban is visszaolvasom. Annyit meg megjegyeznek, hogy ha pl kotelezo DNS vizsgalat lenne torvenybol adodoan, emelett rendbetennek a csaladjogot worldwide, akkor szvsz teljesen mashogy alnanak hozza a hutlenseghez/szexualitashoz az emberek hosszutavon.

NagyVonalakban 2017.06.11. 22:22:51

@KenceFince: őrült beszèd, de van benne rendszer :)

Egyébként kurvakra valóban szükség van...

És ahhoz mit szólsz, hogy a nejemmel rendszeresen járunk egy (most màr ex) prostihoz?
Szexszelünk, fizetek, aztàn tipli...

Keverjük a kapitalizmust az àllami szocializmussal?...:):)

kiskutyauto 2017.06.11. 22:23:47

Nem tudom mit lehet még ezt az ezer éve lerágott gumicsontot rágni..? Minden értelmes ember pontosan tudja a választ... A férfinek kell a több, bele van kódolva, hajtja a vére, ahogy mondják, nem tehet róla, legfeljebb arról tehet, hogy van ereje önuralma, hogy ezt a késztetést legyőzi ha szerelmes. De nem minden férfinek van ekkora önuralma... és EZÉRT SEM HIBÁS... mert ahogy a testmagasság, a genetikai izomzat, az idegrendszer, annak tűrőképessége, így a pszichés jellemzők és képességeik is GENETIKAI EREDETŰEK!!! Nem fejleszthető az önuralom max picit, és főleg a Himalájában kolostorban és nem egy kelet-európai városban... Ergo ki-mit hozott a génekkel, amiről nem tehet, van akinek jó önuralma van, hozzá jó intellektusa és érzelmi intelligenciája, empátiája, embersége és ezért képes uralkodni magán és nem csal... a másik meg ezeket az előnyöket nem nyerte meg, nem bírja uralni az ösztöneit, nem bír magával, és AKKORIS HA SZERELMES, HA LEHETŐSÉGE VAN MÁSSAL IS SZEXEL.... mert a férfit így programozta a természet, hogy virágról-virágra szálljon, minél többet termékenyítsen meg, hiszen ez a természet érdeke, minél több utód legyen... NEM TEHET A FÉRFI TEHÁT SEM AZ ÖSZTÖNÉRŐL HOGY MÉG MÉG MÉG, másikat is akar mindet akarj, és NEM TEHET A FÉRFI ARRÓL SEM, ha azt kapta a gén-csomagban hogy nincs kell intelligenciája, nincs kellő önuralma, hogy ezt a természetes késztetést kontrollálja..
A nő ellenben és ezt is milliószor leírták már, de rágjuk csak tovább a lerágott gumicsontot... EGY LEGJOBBAT KERES...!!! S ha megtalálni véli akkor ott lehorgonyoz és nem érdekli már más többé...
Ergo egy férfi attól hogy szerelmes még vígan csal, ha úgy jön ki a lépés... és ezt egy értelmes nő általában imént írtak tudatában és kellő értelmi szinten ELNÉZNI, MEGBOCSÁTJA... mert tudja és érti, hogy milyen a férfi... Nyilván persze akkor, ha érzékeli és tudja, hogy szereti amúgy az a pasas, csak hát kissé gyenge szegényke jelleme hozzá hogy bírjon magával uralkodni... Fejlett szellemű nők jó párszor ilyen megfontolásból néztek félre, és tűrték el hogy a fickó elkalandozik... sokkal értelmesebb dolog, ha amúgy szeretik egymást és kijárt úton vannak, egy komoly kapcsolatban (pláne ha már gyerek van), mint önérzetesen hisztériázni és felrúgni mindent, egy félrelépés miatt... más nyilván a folyamatos megcsalás szerető tartás... Ha ezt teszi a férfi, akkor már aligha szereti a párját igazán, de még valami miatt meg akarja tartani, vagy csak ahhoz is gyenge hogy végetvessen a kapcsolatnak, sunnyog, halogat...

Gour 2017.06.11. 22:24:32

Szépen és korrekt módon leírja az antropologus, hogy férfiaknál ez csupán a nemi ösztön kiélése, amivel maximálisan egyetértek, pontosan így élem meg én is. Zárásként pedig egy blőd és elcsépelt frázis, hogy ez az éretlenség jele, az lép félre aki nem tud elköteleződni. Gondolom a blog írója próbálta a szokásos klisét ráhúzni egy számára ismeretlen élethelyzetre, teljesen ellentmondva az antropologus magyarázatának.

Nos, egy olyan titkos csoport tagja vagyok akik nőkkel dugnak, többel, rendszeresen és hosszú ideje. Eskü alatt vallom, hogy ennek csak egyetlen dologhoz van köze : a szexhez! Punci és dugás! Ennyi. Nem kell mélylélektan és magyarázat, nem olyan komplikált helyzet ez.

Gacsaj Pisti 2017.06.11. 22:42:57

Azt, hogy valaki személyiségzavaros, hűtlen, megbízhatatlan szemét strici, vagy kurva, sokféleképpen meg lehet indokolni. Mint ezt láthattuk a cikkben és a hozzászólásokban is...

incognito ergo sum 2017.06.11. 23:22:41

@KenceFince:

A megcsalás és a szabados szexuális élet azért inkább következmény mint természetes velejárója a szabadságnak. Szerintem.

incognito ergo sum 2017.06.11. 23:25:59

@Gour:

Egyetértek, aki szerer szexelni és ehhez megtalálja a foltját, az ne keressen magaslélektant mögötte.

Én még csak lelkizős nőkbe botlottam. Egyébként úgy jobb is a szex. Szerintem :-)

Gour 2017.06.12. 02:21:29

@incognito ergo sum:

Mindegyik nő lelkizős lesz amint megdugják. Egy kezemen megszámolhatnám, hogy hányan voltak akik nem akartak egyből többet is, mint amiről indult a kapcsolat. A dugás minket kijózanít, őket pedig megbolondítja, rendszerint ezért is mennek a levesbe a viszonyok, valamelyik fél felrúgja a szabályokat.
Ami nekem nem ment az az állandó kontakt, szia édes, mit álmodtál, hogy vagy, stb, pedig erre van igény, de kurvára fárasztó.

incognito ergo sum 2017.06.12. 03:16:14

@KenceFince:

Ez a tanítgatós példa tetszik nekem, csak ez a fele nem:

"Ugyanakkor lehet büntetni is a pasi hülyeségét, pl. ne légy már ilyen nyámnyila” -- a negatív visszajelzés csak bizalomtelu kapcsolatban éri el a célját, minden más esetben pusztít.

incognito ergo sum 2017.06.12. 03:18:54

@Gour:

"dugás minket kijózanít, őket pedig megbolondítja"

Ilyen tömören összefoglalva még nem láttam :)

Burgermeister 2017.06.12. 05:44:15

"A nő ellenben és ezt is milliószor leírták már, de rágjuk csak tovább a lerágott gumicsontot... EGY LEGJOBBAT KERES...!!! S ha megtalálni véli akkor ott lehorgonyoz és nem érdekli már más többé... "

Ezzel vitáznék, ugyanis a nők is képesek csak a szexelni, mert kivánják. Akkor is ha kapcsolatban vannak, szerelmesek, satöbbi.

Gour 2017.06.12. 09:23:26

@Burgermeister:

Nagyon kevés nő képes a "csak szexre", a saját statisztikám szerint 10% alatt van ez a szám. Hiába így indul egy idő után mindig bekanyarodunk a szorosabb kontaktolásba. Ilyenkor persze lehet választani, hogy akarom vagy nem akarom, de mindig tudom a komplett forgatókönyvét és sajnos néha már akkor unom amikor el sem kezdődött.

A szeretőtartás legrémesebb mozzanata, hogy folyamatosan beszélgetni ( hallgatni) kell őket, minden körülmények között. Ennyit nem ér az egész.

Muad\\\'Dib 2017.06.12. 10:11:44

@kiskutyauto:
Az agresszió is genetikai ösztön. Sőt, túlélést erősen segítő ösztön. Szóval akkor, ha valaki baltát állít a fejedbe az sem tehet róla, mert ezt osztotta neki a gép?
Amúgy tőlem aztán az kefél félre aki csak akar, csak tisztázza ezt a kapcsolata elején. Úgy nincs ezzel semmi gond, sokan vannak akiknek így tökéletesen megfelel egy kapcsolat és akár egy életen át boldogságban élnek a párjukkal. Csak senki ne akarja beadni nekem, hogy mennyire hülyeség, ha valaki viszont saját döntése okán nem hűtlenkedik össze-vissza.

Gour 2017.06.12. 10:33:24

@Muad\\\'Dib:

Hidd el nekem, hogy ez nem döntés kérdése, van akinek ez a priorítása és van akinek nem. Senki nem lesz attól hős, hogy megdugja az összes puncit, de az ellenkezőjétől sem.

A hűtlenségről teljesen már fogalmai vannak egy első házasságos, magát a boldogság szigetének tekintő, 30 éves pasinak és teljesen már egy 40 feletti sokat próbált csatalónak. Egy időben még én is elhittem, hogy a hűség egy természetes viselkedés egy kapcsolatban, utána pedig rájöttem, hogy ez nem az én valóságom.

micimate 2017.06.12. 10:37:36

Mélyen igaz az egyik kommentelő szava: gerinc kérdése, hogy előbb szakíts, aztán kavarj! Kapitális baromság, hogy a férfiakat a vadász ösztön, a nőket az érzelmek mozgatják. Hölgyeim, és uraim! Amikor egy friss "pár" ágyba száll pontosan egyforma ideje ismerik egymást, pontosan azonos ismeretük van a másikról, és hát ugyebár többnyire ketten vannak az ágyban. Nem több férfi, és kevesebb nő! Vagyis elemi számtan, ugyanannyi nő, és férfi kerül szeretői viszonyba, ugyanolyan vadász, vagy érzelmi alapon. Különbség nincs. Amúgy a nőknél sem ritkább, hogy kifejezetten a szexet keresik a szerintük jó párkapcsolatból is, hiszen tömegesen azt tekintik női nagyszerűségük legékesebb bizonyítékának, ha partner kereső laponként á/ ezer, több ezer férfi jelzi, hogy szívesen megdugná! Amikor a megkeresések egy részét realizálják, lehet, hogy a szexuális örömnél nagyobb a folyamatosan vágyott "elismerés" igényének (még ha az ilyen szegényes is) teljesülése, mint ahogy a férfiaknál sem túl ritka a szexpartnerek számának gyarapításában saját férfiúi önérzetük erősítgetése. Szóval, ne szédítsük a nagyérdeműt mindenféle tudományosnak mondott mesékkel! A párválasztásban valóba eltérnek a férfi, és női motivációk, de aztán a ki mikor, miért dug félre nem szükséges különbségeket kreálni

Muad\\\'Dib 2017.06.12. 10:39:02

@Gour:
Számomra viszont természetes viselkedés, amit elvárok magamtól. Nem vagyunk egyformák.

Gour 2017.06.12. 12:16:02

@micimate:

Nem sok tapasztalatod lehet ezen a téren a véleményed alapján. Óriás különbség, hogy a nő vagy a férfi lép félre egy kapcsolatban. A nőknek többnyire a support pasi csak élettársnak, energiacellának kell, de igénylik a dominanciát és ott dugnak ahol ezt megkapják. A férfiak nem ilyen összefüggések mentén működnek, elég simán az újdonság varázsa is, míg a nőknél ez egy rendkívül komplex folyamat.... már ha nem a céges csapatépítős, berugós félrekúrásról beszélünk. De még ott is a főnökkel dugnak és nem a beosztottal, milyen érdekes.

Gour 2017.06.12. 12:16:39

@Muad\\\'Dib:

Majd elmúlik, az ember életében csak egy fix pont van: a változás.

Plumper_ 2017.06.12. 12:48:49

nők: érzelemből
férfiak: dugás miatt
lerövidítettem a cikket.

micimate 2017.06.12. 13:40:39

@Gour: Igazad lehet! Az a 70-80 nő, aki megtisztelt lelkével, testével, valószínűleg kevesebb tapasztalatot jelenthet, mint a te, ennél minden bizonnyal szélesebb körű ismereted. Bocsánat, el is felejtettem. Négy feleség. Az utolsótól a halála választott el. Zsenge korom is indokolhatja tapasztalatlanságomat. Hetvenegyedik évemet taposom, jelenlegi élettársam az ötvenötödiket. De valószínűleg a nyomodba sem léphetek a nők ismeretében.

Amúgy meglehetősen sok hülyeséget hordasz össze, röviden, töményen. Sajnállak, hogy valódi nők, valódi társak nem voltak az életedben, és mindig csak a szánalmas energia cella létet ismerhetted. Ne add fel! Még lehet reményed valódi nőkre is.

Amúgy minden nő igényli a férfi dominanciát. Ha nem érzi ezt a még barlangból hozott igényt teljesülni, azonnal érdektelen lesz a férfi. (Már ha annak mondható!

És egy nagy frászt működnek más összefüggések alapján a nők, mint a férfiak. Úgy tűnik nem sikerült megértened, hogy összecsapódsz, pl. egy vidéki út során egy kedves hölggyel, és az éjjel már az ágyban ér vele, ugyan hol rejtőzik, az általad vélt eltérő összefüggés. A nőknek pont annyira elég az újdonság, az ágyban megkapott "elismerése női mivoltának" mint nekünk az ellenkezőjéhez.

Van még egy rossz hírem! Csak azért, hogy tanulj! A férfiak, minden híreszteléssel szemben sokkal inkább "használják" a lelküket, mint a nők egy-egy félrekefélés során. Nekem pl. soha nem jutott eszembe, hogy egy kellemes randevúra valamelyik barátomat is vigyem, hölgyek viszont többször is érkeztek barátnőstől. Ennyit a finom lelkükről.

Az is látszik, hogy soha nem voltál"főnök". Ha nem haragszol, töredelmesen bevallom, hogy hol egy tucat, hol néhány ezer, máskor 52.000 ezer munkatársam munkájáért feleltem. Azok a kedves hölgyek viszont, akik életemnek hosszabb rövidebb részét megosztották velem, nem a beosztottjaim közül kerültek ki. Ámen!

micimate 2017.06.12. 14:32:30

@Gour: Kedves barátom, Gour. Nézd el nekem, hogy egy fontos ismeretet elfelejtettem megosztani veled. Mindig, vagy majdnem mindig a nők kezdeményeznek. Nekünk nincs más dolgunk, mint erre lehetőséget adni nekik, felfogni, és helyesen értelmezni a jelzéseiket, aztán az t mondani, és tenni amit várnak. Sorry, de ez már a fán is így volt. Nőstény elődeink is maguk választották ki, hogy leendő utódjaiknak ki legyen a nemzője. Manapság, amikor ez a funkció az alkalmi kapcsolatokban igencsak nem kívánatos, a kiválasztás, az ősi reflexek alapján indul a hölgyeknél. Az igazi vadászok tehát éppen nem mi, a teremtés félresikerült koronái vagyunk, hanem az erősebb nem, a nők.

Gour 2017.06.12. 15:03:37

@micimate:

71? :) Bocsánat, az időutazásért! :) Tudod még egy kicsit irigykedem is, Te legalább megérted azt a kort amit én látatlanul aláírnék, és ebben nem volt semmi irónia, esküszöm.
Tudod, hogy miért őrölünk két malomban? Te ismered azokat a nőket akik Veled együtt fiatalodtak és öregedtek meg, a legnagyobb tisztelettel. Én pedig ismerni vélem azokat a nőket akik velem teszik ugyanezt! Szerintem elég komoly a különbség a kettő között. A mai " modern" nő csak kontúrjában hasonlít arra akiket Te ismersz, itt kérlek szépen keletkezett egy új faj! Éhesek, vadak, zabolátlanok és rendkívül szeszélyesek! Halálba szopatják a korosztályos pasikat a lehetetlen elvárásaikkal és kiszámíthatatlanságukkal. Egy rakás srácnak nincsen nője, 20-30 évesen, vagy kínlódik az ismerkedéssel, mert nem működik ma az a recept amiből Te még tudtál főzni 20-30-50 éve. Ezek a Nők ugyanis nem azok a Nők! Egy cseppet sem! Persze ezt is elrendezheted egy vállrándítással, mint ahogyan talán én is elrendezem majd 20 év múlva ha valaki a nőkről akar újat mondani, simán előfordulhat.
Amiben én élek és amit látok az egy dzsungel, ahol a nők addig jók velünk amíg az érdekeik ezt kívánják és bedarálnak minden olyan férfit aki poros könyvekből próbál udvarolni nekik! :)

Gondolom ami nem sokat változott az a szex része, ha egy nő dugni akar akkor azt most is pont úgy megteszi mint 50 éve. Ezzel nincsen semmi bajom, inkább csak azzal, hogy közben a fejünkbe akarják tolni a saját elméleteiket a hűségről és gondoskodásról, miközben egy igazi kis kurvák ha benézünk a függöny mögé.

Köszönöm, hogy megosztottad velem a tapasztalataidat, szívesen hallgatom az öreg vadászok történeteit, de annyira érzem, hogy Ti még más csatamezőn cserkésztetek.

2017.06.12. 15:04:28

Rengeteg oka lehet egy félrelépésnek, és nem szükséges mindig túl nagy okot feltételezni a nőktől sem. A nők sem mindig a lelküket használják ha félrelépnek, hanem nagyon is oka lehet egy szép szikrázó szem, egy sármos mosoly, és már be is üthet a crach. Még egy mégolyan hűséges feleségtől is. És minek szakítani, a kavarás miatt, ha amúgy a kavarás csak kavarás? Jó szex, kikapcsolódás, MÁS. Attól még a háttér maradhat fontos. Ki nem sz@rja le kit mit gondol?
És a pasik csak a dugás miatt? hm....igen ez valósabb helyzet. Mignem talál egy olyat mondjuk 50.-re, akivel olyan jó a szex, mint ami vágyaiban szerepel. És onnantól már ő sincs olyan messze, hogy érzelmeket kezdjen táplálni a nő iránt.
Lehet szidni a félrelépőket, hogy ilyen szemetek, meg olyan rohadékok. De ki tudja a szidalmazó nem lép-e egyszer bele egy ugyanilyen gödörbe? Senki sincs védve ellene.

Muad\\\'Dib 2017.06.12. 15:30:00

@Gour:
Nem hinném. Nekem pont idővel (és évekkel) jelent meg ez az elvárás magammal szemben.

Burgermeister 2017.06.12. 17:35:49

@micimate: Mondd már el kérlek milyen a valódi nő? Komolyan?!

Burgermeister 2017.06.12. 17:39:14

@Gour: A beszélgetéssel, hallgatással egyetértek.

A lélek színei 2017.06.12. 17:59:02

@Gour: "Zárásként pedig egy blőd és elcsépelt frázis, hogy ez az éretlenség jele, az lép félre aki nem tud elköteleződni. Gondolom a blog írója próbálta a szokásos klisét ráhúzni egy számára ismeretlen élethelyzetre..."

Nem klisé, hanem egy másik szakértőtől hivatkozott vélemény. Érdemes megnézni a belinkelt interjút Bagdy Emőkével.

Gour 2017.06.13. 08:41:16

@A lélek színei:

Minden tiszteletem Bagdy Emőke munkásságának, de lenyűgözne ha egyszer nem nők nyilatkoznának a férfiak gondolatmenetéről a szexualitás terén, sőt, úgy egyáltalán.

micimate 2017.06.13. 17:39:52

@Gour: Sok dologban egyetértek. Van amiben nem. Talán nincs is olyan nagy különbség a veled, vagy velem "fiatalodott, és öregedett" nők között. 18 éves kislányom édesanyja, harmadik feleségem például 26 évvel fiatalabb nálam, és nem a korkülönbség, hanem kedves édesanyja verte szét a házasságunkat. Negyedik feleségem csodálatos nő volt. Ő is sokkal fiatalabb, ám a rák ezt nem vette figyelembe. Özvegyen maradva, miután magamhoz tértem, házam átjáróház lett 19-től 56.-ig. Maradjunk annyiban hogy sok érdekes tapasztalást hozott ez az idő. Többek között olyanokat is, mint amikről írsz. És másmilyeneket is. Sok értékes embert is, akik közül lettek új barátok is. Sokféle tapasztalás. Mind egybeesett a 20-30-50 év hasonló dolgaival. Azonnal ágyba bújó hölgyek, klasszikus udvarlást igénylők, és a sor folytatható. Mostani élettársammal több mint egy éve vagyunk együtt. Szikrázó agyú, gyakran hisztis, kissé nimfomán, remek humorú. 55 éves, 25 éves lányok alakjával, vitalitásával. Szerencsés ember vagyok. Kívánom, hogy te is így érd el jelenlegi, és remélem még növekvő évszámú életkoromat. Jő volt olvasni kommentjeidet.

2017.06.14. 11:39:34

@Gour:
"de lenyűgözne ha egyszer nem nők nyilatkoznának a férfiak gondolatmenetéről a szexualitás terén, sőt, úgy egyáltalán."
Ebben teljesen igazat adok, hisz mi nők találgatni tudjuk csak. (meg túlagyalni, de ez már egy másik történet :DDD )
Nekem van olyan férfiismerősöm, akivel szoktam ilyenről beszélgetni, és valóban, sok dologban értelmezzük félre a gondolataikat. A női túlagyalás :D
Viszont fordítva is igaz, hogy a férfiak is tudnak úgy nyilatkozni nőkről, amihez csak úgy hiszik, hogy értenek :)

Gour 2017.06.14. 15:18:46

@levendulavagyok:

"Viszont fordítva is igaz, hogy a férfiak is tudnak úgy nyilatkozni nőkről, amihez csak úgy hiszik, hogy értenek :)"

Szívesen venném ha mondanál erre is példát! ;) Kérdés, ki ismeri jobban a nőket? A nő akik belülről nézi magát, vagy a férfi aki kívülről nézett ezer nőt? :)

2017.06.14. 16:12:42

@Gour:
Most nem igazán arra gondoltam, hogy esetleg egy nővel beszélgetni kell, meg kell hallgatni, mert akkor szívesebben áll meg egy pasinak. Ez valószínűleg így van, mert az okos pasi tudja, hogy a vágyott nőt hamarabb megkapja, mintha csak hé dugunk, kő kóla? felkiáltással elijeszti. Illetve, hogy a szex után, miután megkapta a nőt hanyagolja, és ez generálja a sértődéseket. Mert sok ilyet láttam, hallottam csajbaráti körben, mint panaszáradat. Ilyen is van, nem is kétlem.
Attól viszont agybajt tudok kapni, hogy egy nő csak érzelemből tud szexelni. Persze, mert a férfiak sokaságának ezt így kényelmes hinni, mert nehogymá egy nő ne essen bele azonnal egy dugás után, a teremtés koronájába! Bizony sok olyan tisztes háziasszony megy félre csak azért, mert kell egy kis izgalom, más érintés, vágy. Sokan meglepődnének, hogy a szomszéd Pirike a szolid, kedveske anya, háziasszony munkaidőben társkeresőn keres szexpartnert magának, mert csak. Még az sem kell hozzá, hogy otthon szar legyen a házasélet.
A másik pedig a szexhez való hozzáállás. A minap egy vibrátoros cikkben taglalták a pasik...de más oldalon is olvastam már ilyen kommenteket,.....hogy a nőknek miért nem kell (sőőőt káros!!!) a vibrátor, elég nekik az ő szerszámuk!!! Meg az fúj, még párban is használni, de főleg egyedül! Honnan veszik? Adj egy nő kezébe egy vibrátort, többet el sem engedi :DDDDD
Szóval nem vagyunk mi mindig ilyen mimózák, meg érzelmi függőségben szenvedők.
De amúgy megkérdezném, írod, hogy jársz egy titkos csoportba, ahol csak a szex, a punci, a dugás. Ott is érzelgősködnek azok a nők, hogy dugásra vannak használva, vagy élvezik és szarnak minden érzelemre? ;)

Gour 2017.06.14. 16:42:01

@levendulavagyok:

Én nem így fogalmaztam, hanem úgy, hogy amelyik nő csak a szexért szexel, még az is bekattan egy idő után az érzelmekre és szeretne szerelmes lenni. :) Nagy bajban is lennék ha csak a szerelmes nőkkel dughatnék, de így van egy kis időm amíg nem jön a kattanás és az agybaj. Még csak azt sem mondom, hogy dráma ha érzelmeket is elvár egy nő, a gond inkább akkor kezdődik amikor ezek az elvárások szinte átlép egy bizonyos határt. A magam részéről például gyűlölöm a szitut amikor csak azért kell minden nap (!) felhívnom egy nőt mert igényli, de igazából mi a fene történne 24 óra alatt amit meg kell beszélni?? Semmi. :) Tehát a folyamat ami problémás és nem tudom ki, hogy van ezzel de nekem 10-ből 9- szer ez a sorsom, a végeredmény mindig egy nő aki smsekkel bombáz, írogat, ha kell ha nem, én pedig menekülök és már dugni sincsen kedvem vele.

Jajj ezt ne vedd komolyan, persze, hogy baromság amit sokszor összeírnak a férfiak a nőkről, főleg a saját farkuk csodatévő viszonylatában! Miért is ne lehetne jó a vibri? Tőlem használja aki csak tudja, annyival is kevesebb a dolgom.

Egyet viszont biztos, hogy rosszul tudnak a nők, ez pedig a férfiak megítélése és kategorizálására. A férfiak társadalma olyan mint a hagyma, élesen elkülönülő héjjakból áll, kasztokból. Semmi köze nincsen egyiknek a másikhoz. Sok pasinak fogalma nincsen arról amiről beszélek, amit gondolok és ahogyan élek, viszont a velem egy frekvencián lévők minden mozdulatról tudják mi miért történik, mert ők is ilyenek. A nők ismernek ( fiatal gyakorló éveikből) valamilyen pasit, aki akkor még esetlen, éretlen, kiforratlan palánta volt és ebből leképezik a férfiakról szóló tudásukat, pedig ez nagyon nem így van és ebből adódik rengeteg félreértés később! :) Látod a fentieket, még abban sincsen egyetértés a fórumos pasikkal, hogy most kell dugni a nőkkel vagy sem, a többi fontos különbségről most nem is beszélek! ;)

Hidd el nekem, hogy nem ismeritek a férfiakat, mert csak akkor vagyunk Veletek őszinték amikor semmi de semmi tétje nincsen, a mocskos kis titkok azok mindig titkok maradnak.

2017.06.15. 09:55:25

@Gour:
Tudod, a helyzet az, hogy nincsenek jó híreim, az esetek nagy részében meg kell dolgozni egy jó numeráért. Az ára igen, a beszélgetés, kapcsolattartás, meghallgatás. Persze, a nők tudják ezt túlzásba vinni, ilyenkor menekülnek el a pasik fejvesztve, mint ahogy te is írod. Ez a hisztisp*csa kategória, meg is érdemlik, még én is azt mondom. De ingyenpunci (nem pénzben mérve) a kurváknál, meg pl. a swinger klubban van. Bár…ott sem feltétlenül díjazzák a csajok, ha egy pasi megkocogtatja a hátukat, hogy beszállhat-e, ott is igénylik többen előtte egy kis ismerkedést, beszélgetést :D
Tudjátok hol van elrontva ez az egész? (Tapasztalati tényeken alapul, több nő esetéből levonva a következtetést) A kezdetek kezdetén. Mikor a pasi még csak megszerezni akarja a nőt. Na, akkor tud nyomulni, teperni, keresi naponta, írogat neki, hívogatja, rágja a küszöböt, hogy végre a lába közé juthasson. És ha végre megtörténik ez a dolog mindaddig tart, míg a nő fenn tudja tartani a pasi érdeklődését. Ezalatt szépen hozzászokik ahhoz, hogy a pasi egy álompasi, abba a hitbe ringatja magát, hogy ez már mindig így lesz. Aztán mikor a pasi érdeklődése alábbhagy, ezzel egyidőben csökken a telefon, sms, küszöbrágás, stbstb. És akkor jön a csodálkozás, hogy jééé ez a nő is kezd sárkásonyosodni, hisztizni, sirniríni….na sok esetben ez ezért van ;) Mert félre lettünk vezetve, nem is vagy álompasi. brühühühühüüüüü :DD
A vibrátorra még kicsit visszatérve, nekünk nem azért kell, hogy nektek kevesebb dolgotok legyen, megússzatok pár menetet. Ha már párban használjuk, akkor nem helyettetek, hanem veletek együtt akarjuk (akár egyszerre is, hihi), ez nem mindegy :D
Ez a hagyma hasonlat teljesen érthető a számomra, és igaz is. De ha még a pasik sem értik egymást, hogy is várhatnátok el, hogy egy nő megértse?
A kencefice nevű kommentelőt is végigolvastam, huhhhh :DDD
Remélem ezt a fennkölt eszmefuttatást azért nem mondja el a nőknek szex előtt, mert akkor nem nő, lesz aki bekapja a cerkáját :D
Nekem ez a genetikai adottság duma arra jó. hogy meg lehessen magyarázni, miért KELL a pasiknak félrelépni. Marhaság. A nők dettó ugyanúgy félrelépnek, tartanak szeretőt. Max. annyiban nehezebb a helyzetük, hogy nekik ott vannak a gyerekek, nehezebben mozdulnak, nehezebb megoldani, ezért talán kevesebben teszik. De ahogy kirepülnek a gyerekek, ez az arány meredeken kezd emelkedni, és az uncsi, már nem vágyott férj mellett jöhet a fickós szerető. Mocskos kis titkaink nekünk is vannak, amiről ti nem tudtok, jobb is, mert sztem a pasik sem tudják jobban megemészteni az igazságot, mint mi :)
Neked válaszoltam, de nem mindent a te válaszodból indult ki, nehogy félreérts, hanem a fenti kommentekből is.

Gour 2017.06.15. 11:03:57

@levendulavagyok:

Jókat írtál és igazából nem is tudok vitatkozni a meglátásaiddal. :)

Tudod mit vettem még észre? A korosztályos különbségeket, pasiknál, nőknél. A 10 évvel idősebb barátom úgy udvarol a csajoknak, hogy fülig ér közben a szája, folyamatosan tolja a szöveget és a kliséket, mintha csak olvasná. Ülök mellette a kocsiban, hallom ahogyan beszél a telefonon és megkérdezem, figyelj, ki az a nő aki megeszi ezt a szart? Ő vigyorogva: mindegyik! Én a magam részéről már elmondom néha a csajoknak, hogy mégis mennyi az idő és hol vannak a táplálékláncban, elsőre teljesen kiakadnak, utána pedig elkezdenek kérdezni. Ebből általában lehet bármi, szeretik, hogy nyílt vagyok velük de mégis nőként kezelem őket, a nagy mutatványokról nem is beszélve, tele van a kabátom ujja cinkelt lapokkal, amikről tudom, hogy kajálják őket a nők.
A nálam fiatalabb barátaim viszont nem udvarolnak, célratörőek és sokkal kimértebbek, nem látom a nagy gesztusokat és érzelmeket, mintha szimplán csak dugni vinnék a csajokat, semmi cikornyázás.
Tudod miben lehetnének sokkal eredményesebbek a nők? Ha igyekeznének a férfiak érdeklődését folyamatosan fenntartani. Néha nem is óriás dolgokra gondolok, de esetleg lehet ám kérdezni is egy randin, okosan, nem csak beszélni a végtelenségig. Vagy ötletet adni, hogy hová mennének el szívesen, programot kitalálni, megszervezni, egy cseppet kihúzni minket a megszokott mederből és inspirálni! A másik fele az öltözködés, nincsen férfi akit nem vesz le a lábáról egy ízlésesen és csinosan felöltözött nő (tudom tudom, oda és vissza) de elhinnéd, hogy mennyire nem figyelnek erre oda a csajok? A 100 éve szingli barátnőim feje dugig volt elméletekkel arról, hogy őket így kell elfogadni és majd csak megjön az igazi, és hasonló baromságok.

Vibrátor? Nos, most egy kicsit más megközelítésben is beszélnék róla. Ha egy új csaj csinálja akkor az is izgalmas ha csak pirosra van festve a körme, de ha a régi csajunk próbálkozik vele, máris értékes időt vesz el a tévézésből. :) Tehát a mindegy kategória. Az izgalmi faktor a nulla felé konvergál és ezen az sem segít ha mindezt a Bazilika tetején teszi fényes nappal. Valahogy úgy mint a szurkolólány jelmez a hálószobában, a szomszéd asszonyon a kötény is csodás, a saját csajunkon a neccharisnya sem hoz izgalmat. El nem hinnéd hogyan hívjuk egymás között a házastársi szexet: otthoni erőszak- nekünk! A rutinos pasi akár egy hetet is tud nyerni fejfájással és izomláz szimulációval, hol olvastál ilyenekről?

Miért kell félrelépni? Elmondom. Azért mert az égegyadta világon semmi de semmi nem szól rólunk, egy idő után. Leszarom a milliós órát a kezemen, az álomautót a seggem alatt, azt, hogy bármit megvehetek vagy bárhová elutazhatok. Ami számít az a barátokkal egy jó beszélgetés, a kamasz gyerek aki hajlandó eljönni hozzám hétvégére és meglátogatni, a kert ahová kiülhetek meginni egy rozét és az új puncik körüli játék, amik kitöltik azt az amúgy kurvára egyhangú életet. Tehát ez még hoz valamit, nem sokat, de mégis hoz. Nem tudom elképzelni, hogy negyvenesen egy örök monogám unalomban teljenek a napok, csak mert ez így illik, ugyan már.. ;) Így bármennyire is egy logikai bukfenc: az élet értelme mégis csak a Nők!

2017.06.15. 12:05:45

@Gour:
Oké, tele a kabátujjad cinkelt lapokkal, amit kajálnak a nők. Meg az idősebb barátod is nyomja a hülye sódert, szédíti a csajokat. De akkor utána nem ér reklamálni, ha beveszik….a dumát…..és mikor rájönnek, hogy cinkelt lapok, és a dugásra volt kihegyezve az egész, és hogy utána hiszti van :P
Egyébként a kedves pasi ismerősöm bizony felvilágosított a férfi gondolkodás mibenlétéből, és értek sok mindent, mi miért működik az agyatokban. És konkrétan sajnálja azokat a nőket, akik nem értik. Mert ha el tudnák fogadni, milyen jókat tudnának szexelni, és nem ez számít? Nem otthon porosodnának pókhálósodva. Hát nagy szerencse lenne nektek, ha ez így működne. Nem kellene megdolgozni a numeráért. Hát persze, majd egy másik életben tán lesz ilyen :D
A mai fiatalok között sajnos megfigyelhető, hogy már nem udvarolnak, de ezt sokszor a lányok sem igénylik. Fizess egy kört a buliban, és akkor szóba állok veled. Kezd kiveszni a romantika, ami ennek a fiatal kornak olyan szép jellemzője.
Ez a „miben lehetnének eredményesebbek a nők” rész, egy az egyben, mintha a fentebb említett ismerősöm mondta volna :D
Csak sajnos sok a csalódott nő, aki megteszi ezeket a pasiknak, és mégis idővel lanyhul a lelkesedésük, tegyenek bármit. Ez a szexre vezethető vissza, ha már nem olyan érdekes, akkor lanyhul minden. És a nő a X-edik pasinál már leszarja mivel járhat a kedvedben. Nehogy azt hidd, hogy csak ti tudtok besokallni.
A vibrátorral kapcsolatban én is szeretővel használt esetre gondolok amúgy. Otthon már sok év után már ritkán érdekes egy ilyen játék, max egyedül 
Az utolsó gondolatodhoz:
Szerintem, sokan megtennék ezt a lépést, hogy csapot papot otthagyva új életet kezdeni, és onnantól kezdve haverok, buli, fanta, …ha mernék. De amúgy szerintem ez is csak ideig óráig érdekes. Mert mondjuk ezt megteheted, éled a kényelmes életet egyedül, és egyszer csak rájössz a 200-ik punci után, hogy jézusom mit keresek én itt!
Arról nem is beszélve, hogy egyszer csak nem fog működni a cerka, és akkor mi marad? Nade ez már nagyon előregondolt dolog, gondolom most az egyedül élő, csajokat élvező fázisban vagy ;)

Gour 2017.06.15. 13:29:52

@levendulavagyok:

Látod ezt például pont milliószor hallottam nőktől, miért nem mernek a pasik új életet kezdeni, hát miért? Azért mert nincsen új élet! :) Egy bizony szint után, sokadik párkapcsolat, már nincsen benne fejlődés, elmész a falig és kész. A következő nő egy centivel sem lesz jobb, legfeljebb újdonság az elején, de a szokásos játszmákat lehet, hogy sokkal rosszabbra cseréled, merő kalandvágyból és anyagilag is lenullázva. Akkor miért is? ;) Az alap probléma a nő-férfi szakadék, ez a kor haladtával eléri a Grand Canyon méretét, mert a nő ezt gondolja, a férfi pedig amazt, nincsen közös nevező a családon kívül. Ami egy normális férfit ( én fogalmaim szerint) érdekel és inspirál ahhoz képtelenség párt találni mert nincsen, egyetlen nő sem. Akkor most mi van? Azt gondoljátok sokszor csajok, hogy ez értelmi szint kérdése és a többi nő akit megcsalnak, megunnak, elhagynak az egy buta picsa mert nem tudott tenni ellene, holott ez egy percig sem így működik. Sőt! A szingli barátnőim többsége diplomagyárak után ül otthon egyedül és szervezné ő a világot, de nincsen kinek. Senki sem jó úgy ahogy van, komplikáltak, túlterheltek, egyszerűen szólva: nehéz esetek. A nehéz eseteknek pedig nehéz férfit is találni, a kihívásoknak van az a szinte ami eléri a feleslegest.

Látod, férfiismerősöd is azt mondta amit én, mit tehetnének a nők. Olvastad bárhol is, hogy ezt kellene tennie egy nőnek? Sehol sem fogod. Ez ugyanis tabu! A nő úgy ahogyan van tökéletes és isten teremtménye, ami nem bírja el a kritikát. :)

A romantika bármennyire is jól hangzik nem igazán piacképes, a nők csak az elején kajálják, utána sokkal többre értékelik az erőt és az agressziót mint a rózsás picsogást. Messzire vezet ez a téma, de meggyőződésem, hogy a rendes srácokat megeszik a nők reggelire előbb vagy utóbb.

Szeretővel minden játék más, talán el is mondtad ezzel az imént, hogy miért is csináljuk. Az izgalomért!

2017.06.15. 14:18:57

@Gour:
Van egy oldal, ami teljesen más témájú, főleg nők szólalnak meg, ott szoktam beszélgetni időnként. Na ezekkel a soraiddal darabokkal szednének, ízekre szaggatnának :D
Ha vissza gondolok a fiatalabb koromra, és végigtekintek az életemen, nekem is voltak szakaszaim a pasikat illetően, hogy tekintettem rájuk. Most már azt hiszem láttam eleget ahhoz, hogy meglássam a két nemnek mik a motivációi. Sose lesz egyetértés, ez biztos. Mert ahogy írod, hogy a nő úgy ahogy van tökéletes, úgy a férfiak egója is az egekben, hogy ő a teremtés koronái. És a feleség szüljön, neveljen, legyen kurva az ágyban, különben meg lesz csalva....na persze akkor is, ha istencsászárnő az ágyban :D A pasikhoz nincs mit hozzátennem, leírtál mindent szinte :D
Én szívesen lettem volna pasi, ha választanom lehetett volna ;)

Gour 2017.06.15. 15:16:55

@levendulavagyok:

Melyik oldal az? Hátha írok pár sort, már csak a játék kedvéért...;)

Tudom, hogy szétszednek, amit én ilyen fórumokon kapni szoktam...Jó persze, én is szeretek provokálni. Viszont talán érdekes megfigyelésem, hogy a nők ebből a közegből kiszakítva, egyesével, személyes beszélgetések alkalmával már hajlandóak felismerni az összefüggéseket és befogadóbbak. Tömegben, egymást erősítve a csacskaságokban összezárnak mint egy falanx, teljesen felesleges nekimenni. Egyszer feldobtam egy ilyen női fórumon, hogy egy statisztika szerint a férfiak 40% is eljár kurvázni, na ami ott volt, persze mindegyiknek jehova tanuja a férje és fillére adja haza a fizetését, nemhogy kurvákra. ;)

Férfinek lenni csodálatos élet, főleg ha nem kötött a munkád sem, gyakorlatilag azt csinálsz amit csak akarsz és úgy ahogyan akarod. Erről sokat tudnék mesélni, de majd egyszer. :)

2017.06.15. 15:33:58

@Gour:
Áááá, nem szabadítalak rájuk :D Ez egy mamás babás oldal, "irtó okos" nők járnak oda beszélgetni. Én az esélytelenek nyugalmával beszélgetek ott, nekem már nincs kicsi gyerekem. Egyszer odavetődtem egy bizonyos ok miatt, aztán megtetszett, és ott ragadtam. Tiszta teleregény, meghatározott karakterekkel :) Mit össze tudnak marakodni, hihetetlen...kifejezetten szórakoztató tud lenni az olvasásuk. Szemét vagyok? :DDD
Férfinak lenni csodálatos élet, ha....az a ha megvan amiket felsoroltál. Ha egy pasis oldalon kezdenéd ezeket kommentelni, hogy te így élsz, ők is szétszednének darabokra :D

Sadist 2017.06.15. 20:40:53

@levendulavagyok: "Tudjátok hol van elrontva ez az egész? (Tapasztalati tényeken alapul, több nő esetéből levonva a következtetést) A kezdetek kezdetén. Mikor a pasi még csak megszerezni akarja a nőt. Na, akkor tud nyomulni, teperni, keresi naponta, írogat neki, hívogatja, rágja a küszöböt, hogy végre a lába közé juthasson. És ha végre megtörténik ez a dolog mindaddig tart, míg a nő fenn tudja tartani a pasi érdeklődését. Ezalatt szépen hozzászokik ahhoz, hogy a pasi egy álompasi, abba a hitbe ringatja magát, hogy ez már mindig így lesz. Aztán mikor a pasi érdeklődése alábbhagy, ezzel egyidőben csökken a telefon, sms, küszöbrágás, stbstb. És akkor jön a csodálkozás, hogy jééé ez a nő is kezd sárkásonyosodni, hisztizni, sirniríni….na sok esetben ez ezért van ;) Mert félre lettünk vezetve, nem is vagy álompasi."

A kezdetek kezdetében igazad van, csak az egyáltalán nem az, amit leírtál. A kezdetek kezdete az, amikor a csajok lepattintják azokat a srácokat, akik nem csak dugni akarnak, hanem őszintén érdeklődnek a kiszemelt iránt és ha összejönnének, egész életükben a tenyerükön hordoznák. De az ilyen srácok unalmasak, ezért a csajok inkább választják a hazug, puncivadász tetűládát, mert akkor folyton lehet izgulni, hogy megint mivel fogja átkúrni őket. Ezt bizony a csajok basszák el az ostoba döntéseikkel, épp ezért a megoldás kulcsa is náluk van.
A nőknek valamiért lételemük a drámázás, ha egy napig nem történik velük semmi, akkor kiakadnak, hogy milyen unalmas az életük. Szerintem ez azért van, mert képtelenek értelmesen elfoglalni magukat, nincs egy normális hobbijuk, nem tudnak elmélyedni valamiben. Azt szeretik, ha passzívan sodródhatnak az árral és közben az izgalmas dolgok csak úgy megtörténnek velük.

2017.06.16. 09:05:19

@Sadist:
Tudod szeretem, mikor valaki általánosít.....a nőknek így meg úgy.....Ahogy nem minden pasi csak lukra megy, így nem minden nő csak a lukra járó rosszfiúkat várja. Csak tudnám akik normális kapcsolatot akarnak, miért nem találnak egymásra? Lehet nem jó helyen keresgélnek? Több nőismerősöm, akik egy hagyományos, normális kapcsolatot szeretnének, rendre kifogják a szexre ácsingózó ürgéket, akik aztán pár alkalom után lelépnek. Persze mindig a nő a hibás, miért kezd ilyen pasival ugye? :P Csak hogy sokszor történik az, hogy nem derül ki egyből, a fent említett okok miatt, amit idéztél tőlem. Nem védőügyvéd vagyok a nőtársaimnak, csak látom mi folyik a baráti körömben pl. Persze vannak ilyen drámakirálynők is, akiket itt felhoztál, de azért bocsika, nevetséges kijelenteni, hogy a nők ilyenek.
De nehogy azt hidd, hogy annyira nőpárti vagyok, elmondom neked, van olyan barátnőm is, aki folyamatos panaszáradatban van, hogy jaj neki csak olyan pasi jut mindig, aki csak szexelni akar, nem törődik velem, csajozik mellettem.....na ilyenkor megjegyzem neki, hogy tán nem a love.hun kellene ismerkedni. Lehet te sem jó helyen keresgélsz, erre nem gondoltál még? :P

Gour 2017.06.16. 10:01:49

@levendulavagyok:

Az a baj, hogy Sadistnak igazsága vagyon, az "általános" női magatartás kitenyészti a férfiakban lévő állatot. Látjuk, hogy a romantikus pasi az a balfasz pasi szinonimája is egyben és egy idő után eldöntheti mindenki, hogy melyik oldalra szeretne állni. Semmi más ez mint az alkalmazkodás egy élethelyzethez.

Igazad van abban, hogy nem egyformák a nők, mert tényleg nem azok, ezért inkább azt mondom, egy kicsit kisarkítva, egyes helyzetekben viselkednek teljesen egyformán és kiszámíthatóan. Teljesen mindegy mennyire művelt vagy okos, abban a pillanatban egy nő lesz a sok közül és millió éves reflexekkel döntenek. Mit gondolsz miért van az, hogy egymást nem ismerő, teljesen más környezetben élő férfiak ugyanazokat a következtetéseket vonják le? Hát ezért.

De igazából ennek nincsen jelentősége, kiszabadult a szellem a palackból, ellen stratégiákban kell gondolkozni. Az egyik ilyen például ami remekül működik, hogy soha nem szabad egy nőre bízni magunkat. Mint a részvények, fontos a diverzifikáció.. ;) Így leszünk a végén azok a "megbízhatatlan" és mindenkit "csak megdugni" akaró pasik, holott az elején egy cseppet sem így kezdtünk neki az életünknek. Képzeld én még verseket is írtam anno a csajoknak, virággal ácsorogtam az első randikon és még sorolhatnám. Hosszú és rögös az út a kigyúrt, bunkó bmw-s ig.... :D

2017.06.16. 10:47:00

@Gour:
Bakker azért nekem ez elég ördögi körnek tűnik, már csak azt kéne kitalálni, melyik volt előbb a tyúk, vagy a tojás :D
A pasik ösztöne, ami a génjeikbe van kódolva, hogy szórják a magvaikat, aminek következménye azok csajok, akiknek a tele van a hócipőjük ezzel, és hisztisp*csák lesznek, amit meg a pasik annyira rühellnek :DDD Vagy a nők, akik állandóan csak drámáznak, kihasználják a jószándékú férfiakat, akik aztán besokallva elkezdenek menekülni tőlük, és átmennek bunkóba? :DD
Én a sutba dobnám ezt az egész házasságosdi, elkötelezettségesdi dolgot, híve lennék a nyitott házasságnak is :DDD És ez csak félig vicc :)))))

Yda 2017.06.16. 12:37:48

@levendulavagyok: "KenceFince" gondolatai, csak a jéghegy csúcsa. Régóta érlelődik a konfliktus, ami ha így megy tovább a nemek közti egyre mélyülő szakadékhoz, majd háborúhoz fog vezetni. Ez pedig nagy gáz lenne, ha nem mindennek a végét jelentené. Nem lehet érdeke senkinek. Pl. Neked vagy Gournak akik már megtanultak alkalmazkodni, használni és kihasználni a jelenlegi viszonyokat semmiképp sem. :) - A férfiak csoportjai lehet, hogy olyanok, mint a hagyma héjai és csak egy elenyésző domináns kisebbségük rendelkezik azokkal az adottságokkal, amikkel le tudják fölözni a tejfölt a jelenlegi viszonyok savójáról, de azért óriási hiba lenne a "lúzer" többséget, egységesen balfasznak, vagy hülyének elkönyvelni. Elsősorban a válásoknál tapasztalható egyenlőtlen elbírálás, a gyerekelhelyezés, az apasági csalások miatt, egyre nő a feszültség az oldalukon, amit könnyen robbanásig fokozhatnak a sokadik generációs feminizmus újabb és újabb agymenései. Ezek a feszültségek tünetként, férfijogi mozgalmakban nyilvánulnak meg. Amikről "KenceFince" írt, az ő alapvetéseik. Ez is (mint minden) Amerikából indult, de meglepődnétek, hogy pl. Magyarországon is mennyien vannak és egyre többen lesznek. Több irányzatuk van és a "Red Pill" (Piros pirula) gondolattal szimbolizálják magukat. Neo ébredése a Mátrixban, amikor a valóságot, a piros pirulát választja a kényelmesebb önbecsapás helyett. Több irányzatuk létezik, de az kb. egységes, hogy kezdetnek azt képzelik el, hogy mindkét fél részéről minden lapot az asztalra, mégpedig felfele fordítva. Aztán a kezeket is az asztal fölé (rossz hír - a kabátujjakkal és a cinkelt lapokkal együtt :) ) - ennek része lenne pl. az automatikus DNS teszt, az egészségügyi vizsgálat részeként, születéskor. Van olyan irányzat, amelyik még újratárgyalná a jelenlegi rendszert, hogy megreformálja (www.ferfihang.hu), de olyan is van, amelyik egyszerűen kilépne a jelenlegi rendszerből (MGTOW). És ők már nagyon durvák. Nem bíznak a nőkben, nincs tárgyalás. Tudják, hogy ennek végsősoron csak egy módja lehet, vagyis le kell mondaniuk a punciról, marad az önmegtartóztatás, vagy az önkielégítés, és az egyre tökéletesebb virtuális valóság, a jövő útja a virtuális szex, ami idővel megkülönböztethetetlen lesz a valóságostól. (www.huffnagelpista.com)
Addig kellen megállni ezen az úton, ameddig, még lehet. - Van egy 2016-os 2 órás, amerikai dokumentumfilm, egy feminista (most már volt feminista) dokumentumfilmes nő készítette, a címe "The Red Pill". - Mindkét nemnek melegen ajánlott! Nagyon tanulságos. Most 9 pontos az IMDB-n. - Tehát mégegyszer : addig kellen megállni ezen az úton, ameddig, még lehet!

2017.06.16. 13:59:19

@Yda:
Beleolvastam kicsit a ferfihang.hu-ba. de csak érintőlegesen, nincs több időm jelenleg belemélyedni.
Amit leírsz, nagyon utopisztus, remélem én már nem érek meg ilyen jövőt, mert akkor nem kék vagy piros, hanem inkább méregkapszulát veszek be :D
Én hiszem, hogy vannak normálisan működő családok, ahol a helyén vannak a női és férfi szerepek, akár egy életen át is.
Nem lehet, hogy mindennek alapja a szex legyen. Ez női szemmel úgy néz ki, hogy ezeket az elveket azok a béta hímek hangoztatják inkább, akiknek nem jut nő, illetve nem olyan szintű nő, amire vágynának.
Nem mondom, hogy nincs igazság a leírtakban, mert van. De konkrét példám van arra, hogy egy pasi a saját választása miatt lehet csalódott, és megkockáztatom nőgyűlölő. Voltam egy táncos esten, ültek egyedül lányok, fiúk, partnerre várva. Ült ott egy kis esetlen fiú, alacsony is nem túl helyes. És volt ott pár kimondottan nagyon csinos lány. A srác odament az egyikhez, nyújtotta a kezét, felkérve táncolni. A lány ránézett, és azonnal nemet mondott, a szemén látszott, hogy jesszus mit akar tőlem?? A srác visszakullogott a helyére, látszott rajta, hogy szégyenli magát, hogy leégett, és csalódott. És a lány kb 2 perccel később már táncolt egy helyes fiúval. Mindamellett ott ült pár lány is, akik kevésbé voltak ilyen jó nők, sőt kis szürke egerek, akiket a jópasik sose kérnének fel táncolni. Kérdem én, miért nem belőlük választott táncpartnert? Akkor esélyesebb lett volna, hogy nem utasítják el. Fura hogy ilyeneket mondok? nem baj :D Mert ugye itt a szegény fiú, a szemét csaj esete. És sajnáljuk szegény srácot, aki önként ment a pofonért. A kisegér lányokat nem sajnálja senki? Ja mert ők is a jópasikra várnak, akik sose kérik fel őket? Nem hiszem. Nade nem tárgyalom túl, és én nem tudok ennyire tudományos lenni, mint ahogy te írsz. Én csak egy nő vagyok, aki igyekszik a földön maradni, és ezek a tudományos dumák távol állnak tőlem. :)

Gour 2017.06.16. 14:20:54

@levendulavagyok:

Talán furcsa lehet éppen tőlem, de szükségesek a tartós kapcsolatok, csak éppen újra kell tárgyalni a feltételeket. :) Viszont amíg tévé-rádió-net okádja magából a magabiztos és tökös nők vízióját, addig a férfiak hiába próbálják elmondani, hogy lányok, állj, már a ló alatt vagytok a nagy igyekezetben. Amíg nincsen erről a témáról párbeszéd, olyan módon ahol nem vonulnak táblával ki a feministák, csak mert egy férfi azt mondja, amit érez és lát maga körül, addig ez egyre rosszabb lesz a helyzet. Nekem mondjuk már mindegy is lehetne, a rendszeren kívül vagyok, de ezért néha csak felbosszantom magam azon amit a csajoktól látok. ;)

A csúnya srác akár én magam is lehetnék, a különbség csak annyi, hogy még a lehetőségét sem adom meg a visszautasításnak. Üljenek csak ott szépen egyedül a jó csajok, ha kedvem lesz valamelyikhez akkor legfeljebb megveszem magamnak a szülinapomra. A jó csajok úgyis pocsékok az ágyban, csak kiszolgálni kell őket. Egy temperamentumos csúnyácskába sokkal több a lélek és a fantázia. Ez a srác is ide kell, hogy eljusson és akkor már nincsen hatalmuk felette a nőknek. ;)

2017.06.16. 16:35:25

@Gour:
Nem értem mi a bajotok a nőkkel, hisz ti a génjeitekre hivatkoztok, a nők meg az evolúcióra. Az megmagyarázza, miért kell a erősebb, jobb képűbb hím. Hogy a legjobb génjeiteket örökítsék tovább:DDD Hát most tehetünk mi erről??? :DD ez is van olyan okos értelmes ok :P
Nincs már kedvem ebben a témában "okoskodni"
Én magamról azt tartom, hogy eléggé felvilágosult, sztem normális nő vagyok. Már tudom kezelni a férfiak gondolatmenetét, nem akadok ki amikor olyat olvasok, hogy minden nő ribanc számító dög. Nyilván mindenkinek megvan az oka, miért jut erre a következtetésre. Mindamellett nagyon meg tudom érteni nőtársaimat, a viselkedésüket. Nem a kirívó esetekre gondolok, csak a hétköznapi normál nőkre, amilyen én is vagyok.
Bátran állíthatom tudok valamit, mert egy macsó, soksok nőt 'ismerő' és kiismerő pasit tudok a vonzásomban tartani már pár éve, akinek a véleménye hajaz a tietekre. Szóval azért van a nő, akiért érdemes kicsit enyhülni :)

Valmina 2017.06.16. 16:46:44

@levendulavagyok: "Mindamellett ott ült pár lány is, akik kevésbé voltak ilyen jó nők, sőt kis szürke egerek, akiket a jópasik sose kérnének fel táncolni. Kérdem én, miért nem belőlük választott táncpartnert? Akkor esélyesebb lett volna, hogy nem utasítják el. Mert ugye itt a szegény fiú, a szemét csaj esete. És sajnáljuk szegény srácot, aki önként ment a pofonért. A kisegér lányokat nem sajnálja senki? Ja mert ők is a jópasikra várnak, akik sose kérik fel őket? Nem hiszem."

Szerintem ez nagyon személyfüggő azért. Én sokszor azt látom, hogy a csúnyák nehezen találnak egymásra, mert fizikailag nem vonzódnak egymáshoz. Egy csúnyához egy másik csúnya ugyanúgy nem vonzódik, ahogy egy szép sem. Szóval két csúnyának egymással összejönni kemény kompromisszum. És legyünk őszinték: fájdalmas, illúzióromboló. Nemcsak a saját ellenérzéseit kell legyűrni, de azt is el kell fogadnia, hogy a másik csúnya (aki a párja lesz) nem szerelmes belé, ő csak "szükségmegoldás." Kölcsönösen szükségmegoldások egymsnak, és ezt nem mindenkinek a gyomra veszi be. És vannak, akik nem tudják elfogadni, hogy az élet nekik csak ezt adja szerelem helyett. Hallottam már olyat csúnya lány szájából, hogy a kölcsönös szerelem csak a szépeknek adatik meg. És ismerek olyan csúnyákat (lányt főleg, de hallomásból tudok fiút is) akik inkább vannak egyedül, mint hogy egymással összeálljanak, mert nekik az megalkuvás lenne. Ha nem lehet olyannal, akihez vonzódik, akkor inkább nem lesz együtt senkivel, mert a párkapcsolatban szex is van ugye, és azt olyannal csinálni, akit ő nem kíván, rosszabb lenne mint nem csinálni egyáltalán. Közben persze magányosak is meg minden, de a kémia az kérlelhetetlen. Meg ismerek olyanokat, akiknek folyton csak egyoldalú szerelmeik vannak, és annak is ez lehet a mélyén. Mindig olyanba szeret bele, akinek ő nem kell. Meg a klasszikus háromszög, mikor eközben olyasvalaki epekedik utána aki benne nem mozdít meg semmit. Csomó ilyen van, csak épp a csúnyák esetében nincs háromszög, mert őket senki nem választja, csak legfeljebb azért, mert nincs jobb. Viszont az önérzete nem bírja el, hogy a másik azért akar vele lenni, mert nem akad jobb egyiküknek se. Szóval jó eséllyel maradnak egyedül. A szinglit sokna úgy képzelik hogy jól néz ki és karrierista, pedig van a szinglinek egy másik fajtája, aki vagy senkinek se kellett, vagy kellett volna, de nem kötött kompromisszumot.

2017.06.16. 16:58:02

@Valmina:
Látod, erre a megvilágításra nem gondoltam :) pedig ha belegondolok, igazad van. Nekem is kell bizonyos tetszési index, ami kell ahhoz, hogy esélyt adnék egy pasinak. Tudom fiúk, fúúúúúúúj :D de nem tudhatjátok, nekem nem a nagyorrú kancsal fiúk jönnek- e be :D

Gour 2017.06.19. 09:45:54

@Valmina: @levendulavagyok:

Egyik jelentősen túlsúlyos hölgyismerősöm fixa ideálja, hogy neki mindig 8 kockás hasú és fiatal pasija legyen. Ahogyan elnézem egyre nagyobbak a szünetek két ilyen randi között és egyre rövidebb ideig tart a kapcsolat. Sőt, legutóbb még egy kis benzinpénzt is kellett tennie a komódra a srácnak, szóval igények azok vannak, oda és vissza is. :)

A férfiaknál egy hatalmas ütőkártya van amit sokan nem is tudnak, vagy nem tudják használni: a párkapcsolati hajlandóság. Na itt lehet megfogni a nőket és szintet ugrani, mert a csajok ebben képesek akár óriási kompromisszumokra is, ha bele lehet bújni a fehér ruhába végre.. :P

Gour 2017.06.19. 09:49:37

@levendulavagyok:

Az ilyen bevonzós sztori, amiről írtál, az én esetemben úgy működik, hogy van ilyen nő körülöttem és akár félig barátomnak is hívnám de alapvetően nem az, szeretem az intellektusát és azt, hogy tabumentesek a beszélgetéseink. Ehhez persze az is kell, hogy dugtunk már anno, megfutottuk a köreinket és nem torzítja el a kapcsolatunkat a nő-férfi játék, lehet nyíltan és őszintén beszélgetni bármiről. Ilyen a Te kapcsolatod is a macho pasival? Volt már szex köztetek gondolom.

2017.06.19. 10:49:23

@Gour:
Igen, a mi kapcsolatunk is ilyesmi, tabumentes, tök normális, szex volt is, van is. Tudnék róla mesélni, milyen formában működünk, de azért itt nem akarom kitárgyalni a nyilvánosság előtt. Talán azért jó, mert elég "öreg" vagyok már ahhoz, hogy levessem magamról a női sztereotípiákat :)

Párkapcsolati hajlandóság? Mesélj, hogy lehet ezzel szintet ugrani? Mire lehet ezzel rávenni a csajokat? :D

Gour 2017.06.19. 12:42:00

@levendulavagyok:

Nem kell kitárgyalni, a férfiak csak a volt szeretőikkel őszinték, ott már nem kell takargatni a valóságot. :) Illetve engem nagyon szórakoztat ha olyan új nézőpontot tudok bemutatni ami egy sokat látott nőnél is leveri a biztosítékot. ;)

Mi a párkapcsolati hajlandóság? Ahogyan én látom a nők egy idő után rájönnek, hogy nem feltétlenül ők irányítják az eseményeket és kopik a képesség amivel manipulálhatják a férfiakat ( fiatalság). Ketyeg a biológiai óra és kellene egy "rendes" más szóval unalmas és megbízható férfi aki hajlandó gyereket is nemzeni, ill eltartani a későbbiekben. Mivel a rossz fiúk erre tökéletesen alkalmatlanok így engedni kell az igényeikből, néha nagyon is sokat, hogy megtalálják a gazda testet. Ilyenkor jönnek képbe az addig elhanyagol, szerencsétlen balfékek, hirtelen az eddig nőtaszító unalmas életük képes lesz vonzást gyakorolni az ellenkező nemre és a randin lesajnált toyota corollás srác képes kiütni a nyeregből a már százszor kidobott, de visszafogadott bmw-s kemény legényt. :) A nők nagy szerencséje, hogy rengeteg pasi nincsen tisztában azzal, hogy ebben a kártyapartiban a punci egy könnyen kihúzható lap és sokkal erősebb ennél, a minden vivő joker, amikor egy férfi képes biztos hátteret adni egy nőnek és majd a gyermekének is!

Tehát a nők feladata a gyanútlan férfiak felkutatása és a kis fiókával elfoglalni egy fészket maguknak, majd pedig az apa madarat felhasználni arra, hogy etesse a családot. Mellette persze a női madár szemlézi a sasokat is, de csak úgy, hogy azért a fészek békéje megmaradjon és az apa veréb ne jöjjön a turpisságra... ;)

2017.06.19. 13:39:07

@Gour:
De figyi a rosszfiúknak nem kell család, nem kell gyerek? Mert ha a nők a maradékban keresik az etető madarat, nekik mi marad, ha már ők sem lesznek rosszfiúk, csak öregedő, kopaszodó pénzes, BMW-s puhalegények? :DD Jó oké, a lóvé a BMW, az még nyomhat a latban, meg is lehet venni csajokat, de ez valóban lehet életcél? Én is hasonlóképpen vagyok, mint az említett női madár, aki a sasokat lesi, de nem az öregeket, hanem legalább 10 évvel fiatalabbat :DDD

Gour 2017.06.19. 14:32:36

@levendulavagyok:

Abszolut tudom, hogy miről beszélsz. :)

Ez korszakos jelenség szerintem, a fiatalabb pasikkal boostolják a nők az önbizalmukat, abban a koromban még én is két kanállal ettem a jó milfeket, ma már a 40-es korosztálynak a közelébe sem megyek, ahogyan a velem egykorú pasik sem. :P Érdekes, hogy 20 éve még beleremegtem egy érett nő ölelésébe, és azt hittem, hogy na itt majd húúú lesz és haaaa. Viszont emberei kapcsolatra valóban ez a korosztály a legjobb, nem szemérmes tapasztalatlanok mit az 50+-osok, akiknek kimaradtak a nyitásból és nem csetlő botló 20 évesek akik alkalmatlanok egy jó beszélgetésre is.

A rossz fiúknak csak akkor kell a család és a megállapodás amikor a pillanatnyi kiégés eléri a kritikus szintet és elhiszi magáról az ember, hogy na most ennek vége. Persze dehogy van vége, kis pihenés és újra indul az ámokfutás. Soha nem láttam még pasit megjavulni, csak okosabban csajozni.. ;) Na igen, az idő vasfoga senkit sem kímél, kevesebb nő, több sör és barbecue, ez vár mindenkire. :D

2017.06.19. 15:27:18

@Gour: Minden korszakos jelenség, meg kell érni mindig az adott élettörténésekre. Mondhatni végig kell járni a tapasztalat létrát. Húúde okosat mondtam :DD
Sok MILF-nek szereztek örömet a 30-as pasik, nade viszont is elmondható ugyanez. Emlékszem ifjú koromra, mikor még naivan hittem a hűségben, szerelemben. És ha visszagondolok, hát sokat változtam én is, a körülmények is, a hit is. És a hozzáállásom is ;)
Akkor most a fiatalabb csajokra hajtasz? 50 körül vagy? ;)

2017.06.19. 15:48:55

@Gour:
Ez a rosszfiús megjavuláson mosolyogtam egy jót, mennyire igaz :D

Gour 2017.06.19. 16:23:52

@levendulavagyok:

Ahogyan én gondolom a legjobb korban lehetek, éppen 45 éves vagyok. A sokadik kapuzárási pánik után... :P Tudod a sorrend: motorozás, fiatal csajok, kabriók, veterán autók- egy sokat tapasztalt nő mondta, hogy ezt így szokták a pasik általában. ;)

A rossz fiús rovathoz nem kellett messzire menni, több barátom is mocorog ebben a cipőben, a 40-esek még ámokfutásban, az 50-esek pedig inkább leülnek egy jó ebédhez és egy szivarra.. :)

Egyet árulj még el nekem, mi az ami Téged mozgat? A férfiak millió dologgal foglalkoznak, de mi érdekli a nőket , ha már nem a családozás a legfőbb project az életükben?

2017.06.19. 16:27:11

@Gour:
Most nem tudok többet írni, szerdán válaszolok neked, akkor leszek legközelebb gép előtt :)

Sadist 2017.06.19. 17:42:10

@levendulavagyok: "Tudod szeretem, mikor valaki általánosít.....a nőknek így meg úgy.....Ahogy nem minden pasi csak lukra megy, így nem minden nő csak a lukra járó rosszfiúkat várja."

Akkor nyugodtan dugdosd a kötőtűt a fali aljzatba, nem mindegyikben van áram. Az okos és tapasztalt ember általánosít.

"Csak tudnám akik normális kapcsolatot akarnak, miért nem találnak egymásra? Lehet nem jó helyen keresgélnek? Több nőismerősöm, akik egy hagyományos, normális kapcsolatot szeretnének, rendre kifogják a szexre ácsingózó ürgéket, akik aztán pár alkalom után lelépnek. Persze mindig a nő a hibás, miért kezd ilyen pasival ugye?"

Fiatalon a csajoknál van a gyeplő, náluk a punci, ők szabják a feltételeket. Az ő döntésük, hogy kinek adják oda magukat, így a felelősség is 100%-ban az övék.
Meg az is kavar a dolgokon, hogy a nők terminológiájában a normális egyáltalán nem azt jelenti, mint ami a normális valódi definíciója. Régóta ismert tény, hogy a nőknek a férfiak 80%-a átlag alattinak számít, ami nyilván nonszensz. Ennek ismeretében viszont érthető, hogy amikor a nők arról panaszkodnak, hogy nem jön össze egy normális (= "átlagos", tehát 8+/10-es) pasi, akkor mire is gondolnak valójában.

"Csak hogy sokszor történik az, hogy nem derül ki egyből, a fent említett okok miatt, amit idéztél tőlem. Nem védőügyvéd vagyok a nőtársaimnak, csak látom mi folyik a baráti körömben pl."

Simán lehet tudni már az elején, hogy a pasas milyen jellem, csak a nők hisznek a mesékben, hogy a kiszemelt tényleg egyszerre jóképű, gazdag és hűséges. A tapasztaltak meg tudják, hogy legfeljebb csak kettő választható. Vagy ha nem hűséges, akkor majd ők megváltoztatják.

"Lehet te sem jó helyen keresgélsz, erre nem gondoltál még?"

De, régebben ilyen hülyeségek is megfordultak a fejemben, de azóta sajnos bizonyosodott, hogy ilyenekből lehet válogatni, nem pedig én vagyok helikopter. Persze elhiszem, hogy szarul esik, ha a nemednek ilyen a megítélése, pedig te kivétel vagy, de ez van. Hidd el, nem néhány kiugró példából általánosítunk, mint ahogy ti szoktátok, hanem eléggé nagy és széleskörű mintán.

Sadist 2017.06.19. 17:57:01

@levendulavagyok: "Bakker azért nekem ez elég ördögi körnek tűnik, már csak azt kéne kitalálni, melyik volt előbb a tyúk, vagy a tojás"

Elég egyszerűen el lehet dönteni, csak meg kell nézni, hogy melyik nem lehetőségei, jogai, kötelezettségei, nemi szerepei változtak az utóbbi kb. fél évszázadban.

"Én a sutba dobnám ezt az egész házasságosdi, elkötelezettségesdi dolgot, híve lennék a nyitott házasságnak is :DDD És ez csak félig vicc :)))))"

Azt remélem tudod, hogy akkor a ma ismert civilizációnak is búcsút inthetsz. Hosszú volna kifejteni, meg jó adag rendszerszemlélet is kell hozzá, ami kevesekben van meg.

Sadist 2017.06.19. 18:50:40

@levendulavagyok: "Én hiszem, hogy vannak normálisan működő családok, ahol a helyén vannak a női és férfi szerepek, akár egy életen át is.
Nem lehet, hogy mindennek alapja a szex legyen. Ez női szemmel úgy néz ki, hogy ezeket az elveket azok a béta hímek hangoztatják inkább, akiknek nem jut nő, illetve nem olyan szintű nő, amire vágynának."

A normálisan működő családoknak, női és férfi szerepeknek pont az az alapja, hogy a lesajnált béta hímeknek is jutott nő, így lehetett saját utódjuk, ami miatt érdekeltté váltak abban, hogy az erőforrásaikat a családjukra mint a társadalom elemi építőkövére fordítsák.
Párválasztás terén egyre inkább haladunk vissza a kőkor felé és már csak az alfa hímeknek jut normális nő, nekik viszont több is.

"Nem mondom, hogy nincs igazság a leírtakban, mert van. De konkrét példám van arra, hogy egy pasi a saját választása miatt lehet csalódott, és megkockáztatom nőgyűlölő. Voltam egy táncos esten, ültek egyedül lányok, fiúk, partnerre várva. Ült ott egy kis esetlen fiú, alacsony is nem túl helyes. És volt ott pár kimondottan nagyon csinos lány. A srác odament az egyikhez, nyújtotta a kezét, felkérve táncolni. A lány ránézett, és azonnal nemet mondott, a szemén látszott, hogy jesszus mit akar tőlem?? A srác visszakullogott a helyére, látszott rajta, hogy szégyenli magát, hogy leégett, és csalódott. És a lány kb 2 perccel később már táncolt egy helyes fiúval. Mindamellett ott ült pár lány is, akik kevésbé voltak ilyen jó nők, sőt kis szürke egerek, akiket a jópasik sose kérnének fel táncolni. Kérdem én, miért nem belőlük választott táncpartnert? Akkor esélyesebb lett volna, hogy nem utasítják el."

Sok éve táncolok és járok táncos eseményekre szerte az országban és az országon kívül is, úgyhogy magabiztosan mondhatom, képben vagyok a témát illetően.
Amit csinálsz az konkrétan áldozathibáztatás, mert a srácra tolod a felelősséget, miközben a csaj volt a tahó agresszor. A srác jóhiszeműen, az etikettet betartva, vagyis tisztelettel ment oda a lányhoz, ő viszont hangyafasznyi tiszteletet sem kapott. Nem a visszautasítással van baj, ha normálisan csinálják, akkor bár továbbra sem kellemes, de simán elviselhető. Az viszont, hogy rögtön utána meg mással táncolt, a lehető legnagyobb tahóság és az ilyet páros lábbal kellene kirúgni a picsába, hogy többé be ne tehesse a lábát hasonló eseményekre.
Ismerem ezt a típust, találkoztam már néhánnyal. Nem vagyok jóképű, de táncolni valószínű tudok, mert rengetegen tánctanárnak néznek meg gyakran felkérnek a csajok, de az ilyen rüfkéket nem különösebben érdekli. Ők csak a legjobbal érik be, aki egyszerre jóképű és jó táncos is, vagy ha valamelyikből engednek, akkor inkább a tánctudásból. Lehet, hogy a természet jó külsővel áldotta meg őket, talán még táncolni is tudnak, de nőies viselkedést (szerénység, alázat, férfiak iránti tisztelet) nem sikerült magukra szedniük. Nálam egyetlen ilyen után megy a csaj a levesbe, legyen akármilyen jó nő. És elhiheted, ő sokkal többet veszít azzal, hogy velem tahóként viselkedik :)
De szerencsére volt nagyon pozitív ellenpélda is. Fiatal, pofátlanul jó testű tánctanár csaj mosolyogva táncolta végig a zenét egy nála alacsonyabb, kopaszodó, köpcös, esetlen mozgású pasassal és nem vágott pofákat vagy nézelődött kifelé "valaki lőjön le" tekintettel. A mozgáson kívül ezt is taníthatnák a csajoknak.

"És sajnáljuk szegény srácot, aki önként ment a pofonért. A kisegér lányokat nem sajnálja senki? Ja mert ők is a jópasikra várnak, akik sose kérik fel őket? Nem hiszem."

Nem a pofonért ment, hanem azért, hogy jól érezze magát, szórakozzon és szórakoztasson. Normális nők már a kezdeményezést is értékelik és ha vissza is utasítják, akkor is úgy teszik, hogy ne tapossák sárba a másik önbecsülését. Csak erre sajnos nagyon kevesen képesek.
Ami meg a szürke kisegereket illeti, nem, nem sajnáljuk őket. Nekik is ugyanúgy megvan a lehetőségük megtanulni jól táncolni és akkor biztos nem fognak egy egész bulit végigülni. A külsőre vonzó csajoknak csak annyi előnyük van, hogy mindenki felkéri őket egyszer, de ha bénák, akkor az lesz utolsó is.
Másrészt meg ők is felkérhetik a pasikat vagy a taxi táncosokat. Meg általában van hölgyválasz, amire a férfiaknak nagyon nem illik nemet mondaniuk. Nekünk hányszor van olyan az életben, hogy a kinézett csajt vihetjük egy éjszakára úgy, hogy nem mondhat nemet?
Úgyhogy egyáltalán nem kell sajnálni őket, ha nem táncolnak egész este, az leginkább a saját hibájuk.
A jópasira várós hipergám ösztön meg minden nőben ott van. Képesek fél órát sorban állni azért, hogy fél percet táncolhassanak a jóképű tánctanárral, vagy ha meglátják, hogy épp szabad, úgy csapnak le rá, mint gyöngytyúk a friss takonyra, pedig ott van több száz pasas, akivel remekül szórakozhatnának. De azok csak jók, nem a legjobb.
www.youtube.com/watch?v=fgmQ9F8mV28

Sadist 2017.06.19. 18:56:37

Ez a hipergám ösztön meg természetesen a párválasztásnál is ugyanígy működik. A lesajnált béták lehetnek akármilyen elkötelezettek, odaadóak, hűségesek, lovagiasak, legtöbbször még ez is kevés a sikerhez, a jóképű alfa hímnek meg nem kell ilyen fölös köröket futnia, hanem a csajok pár órás ismeretség után már dobják is hanyatt magukat.

Valmina 2017.06.20. 18:14:07

@Sadist: "Párválasztás terén egyre inkább haladunk vissza a kőkor felé és már csak az alfa hímeknek jut normális nő, nekik viszont több is."

Normális nő az nálad mit jelent? Csinos és szép? Intelligens? Belső értékei vannak (melegszívű, hűséges stb)? Vagy mind együtt? Vagy a háromból egy? A háromból kettő? Valami más?

"Ez a hipergám ösztön meg természetesen a párválasztásnál is ugyanígy működik. A lesajnált béták lehetnek akármilyen elkötelezettek, odaadóak, hűségesek, lovagiasak, legtöbbször még ez is kevés a sikerhez, a jóképű alfa hímnek meg nem kell ilyen fölös köröket futnia, hanem a csajok pár órás ismeretség után már dobják is hanyatt magukat."

Amit itt leírsz, azt mindkét nemre el lehet mondani. A lányok is panaszkodhatnának (és nyilván vannak, akik panaszkodnak is), hogy ők a lelküket is kitennék, de a psiknak csak a Barbie baba kell. És nemcsak a külsővel van a probléma, hanem van egy csomó más is,a nő legyen nőies, legyen szexi, legyen jó az ágyban, legyen állása, de legyen házias is, jól főzzőn és lehetne sorolni. Millió az elvárás a nőkkel szemben. Néha egészen képtelen dolgokban. Nem vicc, de akadtam már össze olyan pasassal, aki azt várta el, hogy a nő ne viseljen zoknit, mert a zokni az nem nőies. Halálkomoly. Az ember azt hinné, aki ilyesmit elvár, az biztos nagyon sokat tud nyújtani cserébe, pedig nem volt a pasas egy nagy szám, nem olyasmi, amit te alfának nevezel. Mivel ő maga nem volt férifas pasi, éppen nem a hipernőies csajok illenek hozzá, akik csak harisnyát viselnek (már ha van ilyen), de mindegy. Ha ő ezt a típust szereti, és talál is magának, oké, na de elvárni általánosságban a nőktől és kijelenteni, hogy aki zoknit felvesz az nem nőies... hát finoman szólva sok. Szóval némelyiktek egészen el van szállva az elvárásaival.

Ami meg a külsőt illeti, ez az igazságtalanság mindig megvolt a történelemben (mindkét nemre nézve) és mindig meg is lesz. Csak épp más korokban más volt a szépségideál, így más külsejű nők voltak szerencsések (a férfiak úgy is lehettek szerencsések, hogy előkelő és / vagy gazdag családba születtek - a kettőben az a hasonlóság, hogy szépnek is meg arisztokratának is születni kell). Semmi olyasmi nem érdem, amit azért birtokol az ember, mert beleszületett vagy olyannak született. Érdemet csak abból kovácsolhatsz, amiért megdolgoztál. Mégis az a nyerő, aki szerencsés volt, mert ilyen az emberi természet. De ez az igazságtalanság nemcsak a férfiakat sújtja!

Valójában nem is értem, miért vannak úgy oda a pasik pont a külső miatt, hiszen nem ők azok, akiknek az értékét a társadalom a külsejük alapján ítéli meg! A pasi meríthet önbizalmat sok minden másból, a nőt meg évszázadokon át a külső szerint mérték, és ha nem nézett ki jól, eleve vesztes volt (nagy hozomány kellett, hogy férjhez tudják adni, vagy még úgy se sikerült). Mára egy kicsit javult a helyzet, mióta a nők is tanulnak, lehet hivatásuk. Régen csak az egyik nemnek (a férfiaknak) adatott meg a lehetőség, hogy ha a szerelemben nem voltak szerencsések, akkor a hivatásuknak éljenek, ma mindkét nemnek megadatik. De azért az igazságtalanság még mindig fennáll, hogy a nő értékét javarészt a külső alapján mérik, míg a férfinak nem muszáj jóképűnek lenni (mondás is van róla, hogy elég, ha egy fokkal szebb az ördögnél), mert a férfi felmutathat mást is, ami alapján pozitívan ítélik meg (lehet sikeres a munkájában, lehet nagy koponya, lehet megragadó egyéniség stb). Szóval a mérleg még mindig a ti javatokra billen: még mindig könnyebb annak az élete, aki pasinak születik. Nem kell olyan mértékben szerencsésnek lenned, ha elismerésre vágysz a többi embertől, mint a nőknek.

2017.06.21. 12:16:56

@Gour:
Engem mi mozgat? Hát nézd én is egy etető madárral élek együtt, amit most csak azért mondok így, mert átvettem a kifejezést :) Mindamellett egy nagyon ragaszkodó, madár. Nem az ő hibája, hanem az enyém, hogy én már mást is szeretnék, mint ami eddig volt. És ugye a feladatomat elvégeztem, felneveltem az utódot. Csak ebben a dologban nem partner, hanem a megszokott élet mehet tovább.
Ami engem mozgat, az, hogy most már nekem ne mondja meg senki mit tehetek meg és mit ne. Ne gondolj olyan nagy dolgokra, de pl, ha kedvem van elmenni baráti társasággal beülni valahova, barátnőkkel lazulni egy hétvégét, eljárni táncolni, amit nagyon szeretek. Elutazni külföldre pl. Ne kelljen engedélyt kérnem hozzá, ne kelljen a szemrehányó tekintetet néznem, ha elmegyek nélküle. Nélküle igen, mert ő nem jön velem. És hát igen a szex, ami a hosszú évek folyamán laposodott. Mindamellett egy remek ember, kiváló apa, és soksok közös átélt esemény. Hosszú éveken át ment egy irányba az, hogy mit akarunk, mire vágyunk, működött is. De nekem már más irányt venne az életem, ha elhagynám. De nem teszem, mert nem érdemli meg. Tudom az se jobb, ha megalkuszom, meg csalok.....de így most működik. Sokaknak ez elítélendő lehet, talán érthetetlen miért teszem ezt. De senki se láthat bele az életembe csak én, mit miért teszek Hát ez van. Kapuzárási pánik a becsületes neve a dolognak nálam is, én tudom, de mikor lenne ez, ha nem kapuzárás előtt? :DDD Sok mindent látok már másképp mint régen. Nem azt mondom, hogy másképp csinálnám. de most ha lépnék, akkor nagyon másképp, ez tuti ;)

2017.06.21. 12:39:19

@Sadist:
Hú jól kivesézted a mondataimat :D
Nézd sok igazság van abban, amit írsz. De azért nem lehet csak a ti véleményetekre alapozni.

Engem is érdekel, milyen szerinted egy normális nő? Kérlek erre mindenképp válaszolj :)

Én is szoktam időnként táncolni járni, és én azt látom, hogy egy lány ha szürke kisegér, bizony sok esetben árul petrezselymet. A fiúk, akik tudnak is táncolni, olyan lányokat választanak, akik jól mutatnak mellettük, és tudnak is táncolni. Ez a kettő kitétel legyen meg. Aki kevésbé jó táncos, az választ a kisegerekből is előbb utóbb, mert táncolni szeretne. Ott meg, ha a kisegér jól táncol meg van lőve, mert ugye egy kevésbé jó táncossal nem annyira élvezetes ropni.
Nekem az a mosolyogni való, mikor összekerül két jó táncos, akik még jól is mutatnak együtt. Olyan táncba keverednek sokszor, hogy már ők se tudják mit táncolnak, csak minél erotikusabb legyen de köze sincs már a salsához. Mert ők így menők. Pont mint a videón amit belinkeltél.
Abban egyetértek viszont, hogy a nők meg akarják változtatni a pasikat. És ez sok esetben nem sikerül, vagy csak ideig óráig. Tudod mi még valóban hiszünk a csodákban, aztán mikor a csoda nem jön el, akkor lesz a nőkből hisztikirálynő, durcimorci, "miabaj?semmi" kategória :D Ezt meg kellene tanulnunk, hogy nem fog menni. Nekem most az életem egy pontja pont ezért működik jól :) De ehhez meg kell tapasztalni az életet, megérteni, és túllépni rajta.

Gour 2017.06.21. 12:52:08

@levendulavagyok:

A táncban egyébként a csúnya pasiknak is van mozgástere. :) Jártam tánciskolába és salsa bulikba, ott nem számított annyira fizikális adottság, simán eljöttek a jó csajok is ha felkérte őket egy kevésbé vonzó vagy alacsonyabb pasi. A diszkóban ilyen nincsen, vagy nagyon szép autóval kell beállni a parkolóba... ;)

2017.06.21. 13:15:58

@Gour:
Szegény fiúk, akiknek csak csúnya autó jut, milyen nőket kérhetnek fel táncolni? :D

Gour 2017.06.21. 13:29:27

@levendulavagyok:

Pontosan így működik az élet ahogyan elmesélted, van egy férj aki igazán rendes és van az élet többi oldala mellette. :) Amit leírtál azt nagyon sokszor hallott történet, éppen nekem mesélték el párszor, elnyúlva egy ágyon. Igazából megértem és tudom is a helyén kezelni, csak senki ne csodálkozzon rajta, hogy emiatt vagyok olyan amilyen, alkalmazkodom a nőkhöz és az elvárásaikhoz. Ha csak egy kicsit is elengedi magát egy férfi és beleáll a női játszmákba akkor átcsúszik a "kedves de unalmas" kategóriába. :) Tehát most Te is csak megerősítettél abban, hogy nem szabad puhánykodni, mert nincsen semmi értelme.
Igen, a soraidban a 40+ nők útkeresése látszik, bepótolni mindazt amit elmulasztottál, mert azt hitted amit láttál és mondtak, csak a család és szépen hazajárni a tömött szatyrokkal a munka után. Ilyenkor jönnek rá a nők, hogy igazából ez egy dögunalmas élet, ahol semmi nem szólt róluk, pont mint a férfi kapuzárási pánik, csak talán az látványosabb szenvedés egy cseppet.. ;) Amíg van időd, energiád és ötleted addig menjél és tapasztalj, néha lesznek benne bukták de azzal sem szabad foglalkozni, minden tanít valamire, így vagy úgy. A legjobb korban vagy a tudatos tapasztaláshoz. ;) Egy tanácsot azért adnék, így látatlanban is: a hétvége az legyen tabu, nem nyomkodni a telefont, olyankor nincsenek szeretők amikor otthon van az ember, teljesen felesleges összekeverni a két világot. Van az ajtó, és van ami mögötte van, ennyi!

Két hete randiztam egy rendkívül dekoratív nővel, elvittem beszélgetni egy kávézóba, mosolyogva limonádéztunk, hazavittem és a részemről ennyi volt. Kíváncsi voltam rá és szeretem amikor nem egy séma mentén kell a szokásos köröket lenyomni, valahogy felszabadítja a társalgást.
Éreztem, hogy nem tudja hová tenni ezt az egészet, érdeklődött is párszor a folytatás miatt, nem tudhatta, hogy pont abban az állapotomban talált meg, amikor elég lehet egy jó beszélgetés és nem érdekel milyen színű bugyi van egy nőn. Kapuzárási pánik 2.0 verzió... ;)

Gour 2017.06.21. 13:41:53

@levendulavagyok:

Régi szabály, ha csúnya vagy akkor legalább gavallér legyél.. ;)

Sadist 2017.06.21. 22:09:37

@Valmina: "Normális nő az nálad mit jelent? Csinos és szép? Intelligens? Belső értékei vannak (melegszívű, hűséges stb)? Vagy mind együtt? Vagy a háromból egy? A háromból kettő? Valami más?"

Próbálja kihozni magából a lehető legtöbbet mind külső, mind belső terén. Sportol, nem zabál ész nélkül, tudja mi az a férfiak iránti tisztelet, szerénység, alázat, nem hisztizik, nincsenek elszállt igényei és lojális.

"Amit itt leírsz, azt mindkét nemre el lehet mondani. A lányok is panaszkodhatnának (és nyilván vannak, akik panaszkodnak is), hogy ők a lelküket is kitennék, de a psiknak csak a Barbie baba kell. És nemcsak a külsővel van a probléma, hanem van egy csomó más is,a nő legyen nőies, legyen szexi, legyen jó az ágyban, legyen állása, de legyen házias is, jól főzzőn és lehetne sorolni. Millió az elvárás a nőkkel szemben."

Ott követed el a hibát, hogy a nők számára vonzó néhány százaléknyi férfi elvárásait vetíted ki a teljes férfi társadalomra. A jóképű, kisportolt, gazdag playboynak persze, hogy magasak az elvárásai, mert a nők jó része rá hajt, ezért megteheti, hogy kedvére válogat. A hivatali bélyegnyaló Átlag Józsiért nem állnak sorban a csajok, ezért nem is teheti meg, hogy válogasson és nem is fogja elvárni, hogy a nőjén 24/7 harisnya és magassarkú legyen. Gyakran elképedek, hogy a férfiak mennyire nincsenek elvárásaik.
Hozhatnék statisztikát, hogy mekkora szakadék van a férfiak és nők másik nemmel szemben tanúsított elvárásai és megítélése közt, de tök fölösleges, még egyetlen nőt se sikerült tényekkel meggyőzni.

"Ami meg a külsőt illeti, ez az igazságtalanság mindig megvolt a történelemben (mindkét nemre nézve) és mindig meg is lesz.
...
Valójában nem is értem, miért vannak úgy oda a pasik pont a külső miatt, hiszen nem ők azok, akiknek az értékét a társadalom a külsejük alapján ítéli meg!"

A nők a genetikájukból adódóan sokkal kisebb eséllyel lesznek annyira visszataszítóan rondák, hogy egyetlen férfinek se kellenek. A két X kromoszóma áldásos hatása, hogy a valamelyiken sérült vagy hibás gén van, akkor a másik tudja javítani a hibát.

"A pasi meríthet önbizalmat sok minden másból"

A nők nagy részének meg alapból megadatik, ami egy férfinek csak kínkeserves munkával és áldozattal. Van a mondás, hogy nőnek csak születni kell, férfivé viszont válni.

"De azért az igazságtalanság még mindig fennáll, hogy a nő értékét javarészt a külső alapján mérik, míg a férfinak nem muszáj jóképűnek lenni (mondás is van róla, hogy elég, ha egy fokkal szebb az ördögnél)"

Azt ugye tudod, hogy Lucifert a teremtő tökéletesnek és gyönyörűnek alkotta?

"a férfi felmutathat mást is, ami alapján pozitívan ítélik meg (lehet sikeres a munkájában, lehet nagy koponya, lehet megragadó egyéniség stb)."

Ugyanezek a lehetősége a nők számára is nyitva állnak. Mégis leginkább csak azok élnek vele, akik rákényszerülnek, mert külsőre nem elég vonzók. Meg lehet nézni, hogy a legsikeresebb üzletasszonyok, kutatók, mérnökök bizony nem valami szépségek.
Egy átlagos nő is inkább a kisebb ellenállás irányába megy és inkább használja a külső adottságait, mint hogy vért izzadjon.

"Szóval a mérleg még mindig a ti javatokra billen: még mindig könnyebb annak az élete, aki pasinak születik. Nem kell olyan mértékben szerencsésnek lenned, ha elismerésre vágysz a többi embertől, mint a nőknek."

AHAHAHAHAHAHA :D Ha csak egy hétig kellene férfiként élned, sírva könyörögnél, hogy legyen már vége. Az élet nevű játékban nőnek születni kb. a tutorial szint, férfinek pedig a hardcore.
Keress rá Norah Vincent-re! Ő is azt gondolta, hogy a férfiak élete csupa játék és mese, úgyhogy kipróbálta, hogy milyen férfiként élni nyolc hónapig. Ha megnézed a róla készült dokumentumfilmet vagy egy-két képet, akkor láthatod, hogy finoman szólva is nem egy kiemelkedően szép külsővel megáldott nő, mégis azt mondta, hogy nagyon örül annak, hogy nő lehet.

Sadist 2017.06.21. 22:31:31

@levendulavagyok: "Nézd sok igazság van abban, amit írsz. De azért nem lehet csak a ti véleményetekre alapozni."

Az, hogy a nők hipergám ösztönök szerint választanak párt vagy a férfiak 80%-át átlag alattinak tartják, az nem személyes vélemény, hanem tény. Azokra meg nyugodtan lehet alapozni.

"Én is szoktam időnként táncolni járni, és én azt látom, hogy egy lány ha szürke kisegér, bizony sok esetben árul petrezselymet. A fiúk, akik tudnak is táncolni, olyan lányokat választanak, akik jól mutatnak mellettük, és tudnak is táncolni. Ez a kettő kitétel legyen meg. Aki kevésbé jó táncos, az választ a kisegerekből is előbb utóbb, mert táncolni szeretne."

Érdekes helyekre járhatsz, én eddig kivétel nélkül azt tapasztaltam, hogy amelyik lány jól táncol, azt viszik a jó táncos férfiak, a jóképűek és a kevésbé jóképűek is. Valamint a lányoknak is ott a lehetőség, hogy bármelyik férfit felkérjék.

"Ott meg, ha a kisegér jól táncol meg van lőve, mert ugye egy kevésbé jó táncossal nem annyira élvezetes ropni."

A jó táncos csajokat a kezdőbb srácok nem is merik felkérni, mert nem akarnak leégni. A férfiak szinte kivétel nélkül maguk alá választanak, nem is tudok egyetlen olyan szürke kisegérről se, aki jó táncos, mégse kérik fel a bulikban. Amelyik nővel élvezetes táncolni, az lehet ronda, öreg, elhízott, bármi, ha az alap személyes higiénia megvan, nem fogja végigülni a bulit.
A rossz mozgású, faszmerev cicababa meg mindegyik férfivel csak egyszer fog táncolni, mert egy ilyen nővel három perc a táncparketten kb. olyan élmény, mint sajtreszelővel recskázni.

"Nekem az a mosolyogni való, mikor összekerül két jó táncos, akik még jól is mutatnak együtt. Olyan táncba keverednek sokszor, hogy már ők se tudják mit táncolnak, csak minél erotikusabb legyen de köze sincs már a salsához. Mert ők így menők. Pont mint a videón amit belinkeltél."

Még jó, hogy a videóban nem salsát, hanem bachatát táncolnak :D

levendulavagyok (törölt) 2017.06.22. 12:42:19

@Sadist:
Normális nő: "Próbálja kihozni magából a lehető legtöbbet mind külső, mind belső terén. Sportol, nem zabál ész nélkül, tudja mi az a férfiak iránti tisztelet, szerénység, alázat, nem hisztizik, nincsenek elszállt igényei és lojális."

Te mit tudsz cserébe adni egy ilyen normális nőnek?

És igen igazad van, bachata. :D Ellenben az valóság, hogy a salsában jól táncoló (és jól kinéző) fiúk lányok játsszák az eszüket sok esetben, és ott már épp csak az aktus hiányzik :) Engem is felkért egy ilyen bájgúnár, és elkezdett rángatni ide,oda nyomult dörgölőzött. Mikor látta, hogy én nem az a fajta tánckedvelő vagyok, ezért még megpróbálta, és mondta, gyere csináljunk csodát! Aha, oks, csak nem velem :P És a következő számnál megköszöntem a további lehetőséget, hogy csodát táncoljak vele :) De persze ebből van kevesebb, nem általánosítok.

Sadist 2017.06.22. 16:25:16

@levendulavagyok: "Te mit tudsz cserébe adni egy ilyen normális nőnek?"

Aranyos, hogy így érdeklődsz, de kötve hiszem, hogy bármivel fel tudnád kelteni az érdeklődésemet :)

levendulavagyok (törölt) 2017.06.22. 19:56:55

@Sadist:
De kár, hogy nincs itt egy sírva röhögős szmájli, mert ha lenne humorom röhögtem volna egy jót :)
Amúgy a fiatal butuska bikákra bukom, ezért talán kiheverem ezt a csalódást :P :DDD

Valmina 2017.06.22. 21:41:39

@Sadist: "A jóképű, kisportolt, gazdag playboynak persze, hogy magasak az elvárásai, mert a nők jó része rá hajt, ezért megteheti, hogy kedvére válogat. A hivatali bélyegnyaló Átlag Józsiért nem állnak sorban a csajok, ezért nem is teheti meg, hogy válogasson és nem is fogja elvárni, hogy a nőjén 24/7 harisnya és magassarkú legyen."

Ez azért nagyon erős általánosítás. Épp fentebb hoztam ellenpéldát, hogy egy átlagos/átlag alatti férfinak is olykor milyen képtelen elvárásai vannak a számára normális nővel szemben.

"A nők a genetikájukból adódóan sokkal kisebb eséllyel lesznek annyira visszataszítóan rondák, hogy egyetlen férfinek se kellenek."

Itt most tartós kapcsolatra gondolsz? Mert egy menetre a férfiak a rondákat is elviszik, mondván, hogy a változatosság gyönyörködtet, egy komoly kapcsolathoz azonban elvárások kötődnek. Azonkívül az sem mindegy, hogy a két ember kémiája milyen, van-e vonzalom. A férfiak ebben a kérdésben könnyebben kötnek kompromisszumot, mert nekik az a fontos, hogy az igényeik ki legyenek elégítve. Ezért a férfi hajlamosabb megalkudni és azt mondani, sötétben minden macska fekete, ha jobb nem jut, jó lesz ő is. A nők érzelmi világa nem ilyen. A nők inkább nem szexelnek, ha a partner nem kedvükre való. De ez nem genetika, vagy csak amennyiben a temperamentum és a tesztoszteronszint öröklött dolog. A nőknek nem mindegy, hogy vonzódnak-e a férfihoz vagy sem, és mivel a nemi szükségleteik kevésbé dominálják őket, ha olyasvalaki kezdeményez feléjük, akihez nem vonzódnak, könnyebben mondanak nemet. Ha a férfi nemet mond ilyen esetben, nyilván hoppon marad. Ezért a férfinak a "bárki" sokkal jobb, mint a "senki", a nőknél meg sok esetben fordítva van, illetve ha megalkudnak, akkor teljesen más okok késztetik őket (társadalmi nyomás, anyagiak, magányosság stb).

De gondolj bele, milyen érzés az egy nőnek, hogy őt csak azért választja egy férfi, mert szebb nőt nem kap meg? Egy önérzetes nőnek ez a gondolat mélységesen bántó, tehát nyilván nemet mond. Ha viszont mégis igent mond, akkor nagy az esély, hogy más téren próbál kárpótlást kapni azért, amit feláldozott (pl. anyagiakban). Szerintem a férfinak is jobb, ha ilyen esetben a nő nemet mond. A nő ugyanis akkor tudja megadni - az általad is említett - tiszteletet, ha lát valamit abban a férfiben, ami számára vonzó vagy különleges, ami miatt fel lehet rá nézni. Egy kompromisszumos kapcsolatnál hogy várhatja el bármelyik fél is, hogy tiszteljék? Hiszen ő maga se tiszteli magát, amikor összejön valakivel azért, mert nem volt jobb.

"Van a mondás, hogy nőnek csak születni kell, férfivé viszont válni."

Ez nagyon nem igaz! Legalább annyi nőnek van gondja a saját nőiessége megélésével, mint férfinak a férfiassága mibenlétével. Csak mert valaki nőnek születik, nem lesz alapból nőies. Vannak fiús és kislányos típusok, akikben szemernyi nőiesség nincs, és ha nőiesek akarnak lenni, meg kell küzdeniük érte.

"Egy átlagos nő is inkább a kisebb ellenállás irányába megy és inkább használja a külső adottságait, mint hogy vért izzadjon."

Ezzel talán egyet lehet érteni, de azért felvetnék egy szempontot. Nagyon sok időt igénylő dolgokról beszélünk, és nem fér bele egyetlen életbe minden. Aki a fél életét a műkörmösnél tölti, az nem biztos, hogy le fog diplomázni, tehát az embernek választania kell, mi a fontos. Aki eleve nem született szépnek, az könnyen dönthet úgy, hogy nem ezen a versenypályán indul, mert hiába tenne bele energiát, kicsi az esélye, hogy le tudja körözni a szerencsésebbeket. Aki viszont a külsejével szerencsés, annak érdemes erre tenni a hangsúlyt, így elveszi az idejét a külsejével való törődés. Tehát nem (csupán) arról van szó, hogy kisebb ellenállás, meg azért nem csinálja, mert boldogul anélkül is. Jó magas fordulatszámon kell pörögni, hogy valakinek minden beleférjen, és még akkor is rá fog az ember eszmélni, hogy valamit mégis elhanyagolt. De egy férfi ezt nehezen érti meg, hiszen ő csak magára kap valamit reggel, nem kell annyi időt ölnie abba, hogy jól nézzen ki.

Valmina 2017.06.22. 21:50:28

@Sadist: "Az, hogy a nők hipergám ösztönök szerint választanak párt vagy a férfiak 80%-át átlag alattinak tartják, az nem személyes vélemény, hanem tény."

Van erről valamilyen tudományos kutatás - de TÉNYLEG tudományos? Volt valaha orvos-kutató, aki tanulmányt írt arról egy szaklapban, hogy létezik egy ún. hipergám gén, és arról is értekezett, hogy ez milyen hatással van a nők párválasztására? Mert nekem inkább keserű élettapasztalattal rendelkező laikusok elméletének tűnik az egész.

Ez az egész alfa-őrület szerintem csak egy divatjelenség, kortünet. Most épp ez a menő. Nem igaz, hogy a nőknek csak ez tetszik, és az sem igaz, hogy mindig ez tetszett. Ha visszamegyünk pár évtizedet, nők milliói voltak oda a Titanic által népszerűvé vált Leonardo DiCaprióért, aki éppen nem egy alfa-típus. A férfiaknál is lehetnek szépségideálok, korszakok, mikor épp a babaarc a nyerő, és korok, amikor a férfiasabb megjelenés. Most épp a férfias férfi tetszik a legtöbb nőnek. Szerintem ez logikus visszahatása annak, hogy sok fiú nő fel elvált szülőkkel, apa nélkül és nem látott férfias mintát, ezért sok feminin vonás van benne. A nők meg nyilván azt akarják, hogy a pasi maszkulin legyen, bár ez se igaz mindenkire, mert vannak férfiasabb lelkű nők, akiket nagyon is vonz a feminin férfi. Az anyáskodó típusok meg kifejezetten szeretik a kisfiús férfit, akit babusgatni lehet. Szóval zsák a foltját, ahogy szokták mondani.

Csak persze ha valakinek nincs szerencséje a szerelemben, mert azoknak a nőknek, akik neki tetszenek, pont nem ő kell, akkor könnyebb egy mondvacsinált elméletre fogni és a nőket hibáztatni, mint elismerni,, hogy a szerelem igenis lutri. Szerencse kell hozzá, nem is kevés. Attól, hogy megérdemled, hogy valaki nagyon szeressen téged, nem biztos, hogy az élet ezt megadja. Ez férfira és nőre egyaránt igaz. Szerény becslésem szerint a párkapcsolatok 60-70%-a kompromisszumos kapcsolat, vagyis azért van együtt a két ember, mert nem akadt jobb a másiknál, és mert nem akarnak egyedül lenni. Ráadásul a legtöbb általam ismert pár esetében a nő kötött kompromisszumot: a pasin látszik, hogy oda van érte, a nőn meg látszik, hogy beletörődött, hogy ezt kell elfogadnia. Amelyik nő nem képes vagy hajlandó erre a beletörődésre, azt szokták nagyon szidni a pasik. Érdekes, de olyat sokkal ritkábban látok, hogy a férfi részéről lenne a kompromisszum. Vagy ha így van, akkor csalja a nőt, mert másképp nem bírna vele maradni. Nyilván itt jön be az a szempont, hogy a férfi inkább ösztönös és racionális, míg a nő inkább érzelmi és idegrendszeri lény. Az érzelmeket könnyebb figyelmen kívül hagyni vagy elnyomni, mint az ösztönt. De mindkettő megbosszulja magát egyébként.

Sadist 2017.06.25. 17:54:08

@Valmina: "Ez azért nagyon erős általánosítás. Épp fentebb hoztam ellenpéldát, hogy egy átlagos/átlag alatti férfinak is olykor milyen képtelen elvárásai vannak a számára normális nővel szemben."

Van nem is kevés példa arra, hogy valaki túlélt egy fejlövést, méhcsípésbe viszont bele tudnak halni az emberek.
Apex fallacy-nek hívják ezt az érvelési hibát, amit elkövetsz. Nyugodtan keress rá Google-ben. Feministákra különösen jellemző.

"A nők inkább nem szexelnek, ha a partner nem kedvükre való. De ez nem genetika, vagy csak amennyiben a temperamentum és a tesztoszteronszint öröklött dolog."

Teljesen félreértetted a mondandómat. Arra akartam kilyukadni, hogy a nőket bár nagyrészt a külsejük alapján ítélik meg, ez közel sem akkora igazságtalanság, mint aminek beállítod, mert az esetek 95%-ban nem a genetikán/szerencsén múlik, hogy egy nő mit hoz ki magából. Értsd, az átlag nőnek csak vigyáznia kell arra, amit a természettől kapott, nem kell zabálnia, dohányoznia, energiaitalt vedelnie és onnantól kezdve külsőben már olyan szinten lesz, hogy nagyon kevés esetben lesz deal breaker.
Plusz a nőknek rendelkezésükre áll a vizuális tuning teljes tárháza a kozmetikumoktól kezdve a ruhákon át a push-up melltartóig minden. Egyedül a ronda arccal nem nagyon lehet mit kezdeni, de arra mondtam, hogy a két X kromoszóma általában megoldja, mert nagyon kevés olyan nő van, akinek aszimmetrikus, aránytalan, ronda arca van.
Ezzel szemben a férfiaknak milyen lehetőségeik vannak? Izmos felsőtestet nem lehet venni a plázában, jó egzisztenciát nem lehet pár hét alatt összegereblyézni, intelligenciát, humort nem lehet pár órát a könyvtárban olvasgatva összeszedni. Nekünk még a legkisebb sikerekért is nagyságrendekkel többet kell dolgoznunk, mint nektek.

"De gondolj bele, milyen érzés az egy nőnek, hogy őt csak azért választja egy férfi, mert szebb nőt nem kap meg? Egy önérzetes nőnek ez a gondolat mélységesen bántó, tehát nyilván nemet mond."

Milyen kis naiv vagy :D A csúcson lévő pár ezer nőt leszámítva mindegyik elmondhatja, hogy azért választotta egy férfi, mert nem kapna szebbet.
Te komolyan azt gondolod, hogy az eddigi pasijaid azért választottak téged, mert számukra te voltál a lehető legjobb, akit csak kaphatnak? Mert ez eléggé nárcisztikusnak tűnik.
Az átlag férfi inkább választaná a Jessica Alba testével, Teréz anya emberi értékeivel és egy gyakorlott prosti szexuális kultúrájával rendelkező nőt, mint Átlag Jucit. Csak a Jessica Albát nem kapná meg soha, ezért marad az Átlag Juci, akivel el kell hitetni, hogy tényleg ő a csúcs és nem azért választotta, mert nem kapna jobbat.
Ezzel a legtöbb férfi tisztában is van, pontosan tudják a saját húspiaci értéküket és eszerint választanak. Valamiért a nők ugyanerre képtelenek, ők tényleg hinni akarják, hogy egy férfi azért választja pont őket, mert nincs jobb.

"Ha viszont mégis igent mond, akkor nagy az esély, hogy más téren próbál kárpótlást kapni azért, amit feláldozott (pl. anyagiakban). Szerintem a férfinak is jobb, ha ilyen esetben a nő nemet mond. A nő ugyanis akkor tudja megadni - az általad is említett - tiszteletet, ha lát valamit abban a férfiben, ami számára vonzó vagy különleges, ami miatt fel lehet rá nézni."

Ez az egyik legfőbb baj veletek, számotokra még a tisztelet is feltételes. Csak akkor tiszteltek egy férfit, ha számotokra vonzó, amúgy simán átnéztek rajta. Érdekes, hogy fordítva mennyire visszataszító és megvetendő, ha egy férfi pl. csak akkor udvarias és tisztelettudó egy nővel szemben, ha jól néz ki.

"Egy kompromisszumos kapcsolatnál hogy várhatja el bármelyik fél is, hogy tiszteljék? Hiszen ő maga se tiszteli magát, amikor összejön valakivel azért, mert nem volt jobb."

Kompromisszummentes kapcsolat talán csak a mesében létezik.

"Aki eleve nem született szépnek, az könnyen dönthet úgy, hogy nem ezen a versenypályán indul, mert hiába tenne bele energiát, kicsi az esélye, hogy le tudja körözni a szerencsésebbeket."

A fentebbi erre is válasz.

"De egy férfi ezt nehezen érti meg, hiszen ő csak magára kap valamit reggel, nem kell annyi időt ölnie abba, hogy jól nézzen ki."

Te ugye még soha nem sportoltál?

Sadist 2017.06.25. 18:19:16

@Valmina: "Van erről valamilyen tudományos kutatás - de TÉNYLEG tudományos? Volt valaha orvos-kutató, aki tanulmányt írt arról egy szaklapban, hogy létezik egy ún. hipergám gén, és arról is értekezett, hogy ez milyen hatással van a nők párválasztására?"

Ez elég nehezen kutatható terület és a tudományos kutatásokkal az a baj, hogy ha megkérdeznek x embert róla, akkor hazudni fognak (tudatosan vagy tudat alatt, tök mindegy), ami torzítja a képet.
Sokkal relevánsabb az egyik legnagyobb amcsi társkereső oldal statisztikája: theblog.okcupid.com/your-looks-and-your-inbox-8715c0f1561e
Itt semmi trükközés nincs kérdésekkel, rosszul megválogatott mintával, hanem hard proof adatok vannak arról, hogy hogyan értékelték egymást az emberek és mennyi üzenetet küldtek. Ezekből feketén-fehéren látszik, hogy mennyire torzan látják a nők a férfiakat.

"Ez az egész alfa-őrület szerintem csak egy divatjelenség, kortünet. Most épp ez a menő. Nem igaz, hogy a nőknek csak ez tetszik, és az sem igaz, hogy mindig ez tetszett. Ha visszamegyünk pár évtizedet, nők milliói voltak oda a Titanic által népszerűvé vált Leonardo DiCaprióért, aki éppen nem egy alfa-típus."

Kevered a maszkulin megjelenést az alfasággal. Ahhoz, hogy valaki a férfiak top 1%-ba tartozzon, nem feltétlenül kell maszkulin kinézetűnek lennie. Ott van példának Trump. Nem egy kisportolt, jóképű, közép 30-as pasas, jelenleg még sincs nála nagyobb alfahím ezen a bolygón. Egy alfának státusza van, befolyása, hatalma. A kora huszonéves Leonardo Di Caprio lehet, hogy kis tejfölös szájú kamasznak nézett ki, de a státusza alapján már akkor is a férfiak felső ezrelékébe tartozott.

"Csak persze ha valakinek nincs szerencséje a szerelemben, mert azoknak a nőknek, akik neki tetszenek, pont nem ő kell, akkor könnyebb egy mondvacsinált elméletre fogni és a nőket hibáztatni, mint elismerni,, hogy a szerelem igenis lutri."

Ja, persze, az még csak véletlen se lehet, hogy valamiért a nők felelősek, hiába mutat minden tény ebbe az irányba :) Ti csak szegény áldozatok lehettek.

"Szerény becslésem szerint a párkapcsolatok 60-70%-a kompromisszumos kapcsolat, vagyis azért van együtt a két ember, mert nem akadt jobb a másiknál, és mert nem akarnak egyedül lenni. Ráadásul a legtöbb általam ismert pár esetében a nő kötött kompromisszumot: a pasin látszik, hogy oda van érte, a nőn meg látszik, hogy beletörődött, hogy ezt kell elfogadnia."

A hipergámiát keserű élettapasztalattal rendelkező laikusok elméletének nevezted, most meg te hozod rá a példát. Nem furcsa, hogy egy elmélet teljesen megmagyarázza a tapasztalatodat?

Valmina 2017.06.27. 13:46:54

@Sadist: "Arra akartam kilyukadni, hogy a nőket bár nagyrészt a külsejük alapján ítélik meg, ez közel sem akkora igazságtalanság, mint aminek beállítod, mert az esetek 95%-ban nem a genetikán/szerencsén múlik, hogy egy nő mit hoz ki magából."

Én rengeteg példát tudok rá, amikor genetikai (külső adottsági) okokból nem találtak párt egyébként teljesen normális - sőt átlagon felül okos és érzékeny - csajok. Az egyiknek tényleg csúnya az arca és túl nagy a feje a testéhez képest, a másik helyes arcú, de olyan alacsony, hogy majdnem törpe, és mindig kislánynak nézik, a harmadik hormonális problémák miatt túlysúlyos és túl szőrös, a dokik eddig hiába próbálták meggyógyítani. Soroljam még?

Egyszer egy csúnya lány elpanaszolta nekem, hogy neki tök fölösleges sok energiát tenni a külsejébe, mert bármit is csinál, 10 lányból 9 mindig jobban fog kinézni nála. Önmagához képest tud változást elérni, de a férfiak nem a régi önmagához mérik, hanem a többi nőhöz. Na az ilyenek mondják azt egy ponton túl, hogy elég volt, és meg is értem. Ez a csaj már feladta a párkeresést, mert annyi pasi utasította vissza, hogy az önbizalma végzetes sebet kapott és már nincs neki tovább.

Szóval nem igaz, hogy az X kromoszóma megoldja. Igenis szükség van a jó génekre. Érdekes, de megfigyelésem szerint olyan családban, ahol két lánytestvér van, valamiért mindig az idősebb az, aki "kevésbé sikerül jól". Nem tudom ezt mivel magyarázni, csak a genetikával. A szülők génjeinek első találkozása gyengébb produktumot hozott létre, mint a második, merthogy a húg minden tekintetben szerencsésebb a külsejével. (Gyakran nevélési szempontból is a fiatalabbak járnak jobban különben, mert a szülők náluk ki tudják javítani,amit az idősebbnél elrontottak, mert akkor még tapasztalatlanok voltak.) Az általam ismert boldogtalan nők nagy többsége vagy idősebb testvér vagy egyke.

A másik szempont, hogy csak Magyarországot nézed vagy általában a világon a nőket? Mert Magyarországon a sok népfajta keveredése miatt a legtöbb nő genetikája jobb, mint mondjuk az átlag angol nőé (úgy hallottam, az angol nők közt sok a csúnya). Lehet, hogy egy átlagos magyar nő Angliában szépnek számítana, de mit ér vele, ha ő itt él? Márpedig itt a genetikai állomány olyan, hogy magasabban van a szint, amit meg kell ugrani - ami megint csak a férfiaknak kedvez különben, mármint a magyar férfiaknak. Épp ezért a csúnya - vagy mondjuk kevésbé jó megjelenésű - nők esélye gyakorlatilag nulla párkeresési szempontból, hiszen a magas mérce miatt ők még csúnyábbnak tűnnek, mintha mondjuk Angliában élnének. Tehát vagy tényleg szépnek születik valaki, vagy eláshatja magát, mert a szép nők relatíve sokan vannak hazánkban, és az összes pasi őket akarja. Még az átlagosaknak is nehéz a dolguk, nemhogy a csúnyáknak.

"Ezzel szemben a férfiaknak milyen lehetőségeik vannak? Izmos felsőtestet nem lehet venni a plázában, jó egzisztenciát nem lehet pár hét alatt összegereblyézni, intelligenciát, humort nem lehet pár órát a könyvtárban olvasgatva összeszedni."

Egyszerre mindet könnyen és gyorsan valóban nem lehet, de nem hiszem el, hogy pl. aki intellektuális típus és sokat olvas, az nem lesz képes komoly, mély beszélgetésekre, vagy aki szeret sportolni, annak nem lesz egy idő után jó alkata. Miért gondolod, hogy mindent megvenni kell vagy rövid idő alatt elérni? Hosszú távú befektetett munka ez mind, függetlenül attól, hogy valaki férfi vagy nő. A humor esetében írom alá egyedül, hogy ahhoz tényleg kell némi adottság - vagyis születni kell rá, ugyanúgy, ahogy szépnek is születni kell.

"Apex fallacy-nek hívják ezt az érvelési hibát, amit elkövetsz."

Elolvastam, amit belinkeltél, de nem látom be, miért mondod, hogy én így érveltem. Én csak azt mondtam, némelyik férfi milyen fura dolgokat vár el. Nem állítom, hogy az összes, vagy hogy ez általánosságban jellemzi a férfiakat. Épp az általánosítás ellen hoztam fel érvként: nem lehet mindenkit egy kalap alá venni.

"Érdekes, hogy fordítva mennyire visszataszító és megvetendő, ha egy férfi pl. csak akkor udvarias és tisztelettudó egy nővel szemben, ha jól néz ki."

Az udvariasság más dolog, az alanyi jogon jár - férfinak, nőnek egyaránt. És sajnos számtalan bunkó pasi van. Előfordult, hogy nagy böhöm állat simán félrelökött az utcán, de nyilván az én hibám: miért nem ugrottam félre az útjából? :D

A tiszteletet ki kell érdemelni. Nem csak az érdemli meg, akihez vonzódsz, hanem akinek a megfelelő emberi tulajdonságai vannak. Párkapcsolatban viszont igenis kell szeretned valakit, hogy megadd a tiszteletet. A szerelem ugyanis feltételezi a tiszeteletet, a szerelmes ember felnéz a másikra. Olyan is lehet, hogy "tisztellek, de nem szeretlek", akkor viszont a saját választásommal van a baj. És ez a ritka. Általában ha nem szeretlek, mégis veled vagyok, az azt jelenti, hogy nem is tisztellek. Mert ha tisztelnélek, akkor nem használnálak szamárként a ló helyett.

Valmina 2017.06.27. 13:58:50

@Sadist: "A csúcson lévő pár ezer nőt leszámítva mindegyik elmondhatja, hogy azért választotta egy férfi, mert nem kapna szebbet. (...) Ezzel a legtöbb férfi tisztában is van, pontosan tudják a saját húspiaci értéküket és eszerint választanak. Valamiért a nők ugyanerre képtelenek. (...) Kompromisszummentes kapcsolat talán csak a mesében létezik."

Látom, teljesen meg akarsz fosztani a férfiak őszinteségébe és a szerelembe vetett hitemtől. :( Ha így gondolkozol, akkor te vagy sose voltál szerelmes, vagy voltál, de egyoldalúan, vagy eleve nem hiszed, hogy kölcsönös szerelem létezik. Ha ugyanis szerelem van a két fél között, akkor nincs ilyen, hogy "húspiaci érték". Ha ez így igaz, ahogy leírod, az nagyon kiábrándító, és az a nő, aki kicsit is tiszteli magát, nem állna többé szóba egy férfival sem (már ha tényleg mind így gondolkodik, ahogyan te). Mert lényegében azt állítod, hogy nem szabadna hinni nektek.

Mint mondtam, a nőknél jobban dominálnak az érzelmek, míg a férfiaknál az ösztönök és a racionalitás. Mivel a nőknél az érzelmek dominálnak, soha nem fogják elfogadni / elviselni, hogy a férfiak árucikket csináljanak belőlük (és magukból is), mert ez megalázó a számukra. A nők tehát érzelmeket és kötődést várnak, nem azt, hogy "megvásárolják" őket, mint egy darab húst. A nőknek kell az érzés, hogy a férfi a legjobbnak tartja őket (mint ahogy annak is tartja, ha szerelmes), és ha ezt nem érzik, boldogtalanok. Na ez az oka, hogy a nők képtelenek úgy hozzáállni ehhez, ahogyan te, és ahogy szerinted az összes férfi. Pedig a férfiak is a szívükkel állnak hozzá, ahogy mi, amikor tényleg érdekli őket valaki. Csak az a gond, hogy nagyon sok férfi fekszik le csomó nővel úgy, hogy az adott nő egyáltalán nem érdekli, aztán azt hiszi, hogy ez a normális, és csodálkozik, hogy a nő számráa nem az.

Mint láthatod, én hiszek abban, hogy a férfiak számára sem csak szexuális ösztönből és józan gondolatokból áll a világ. A férfiak is tudnak szeretni (nagyon is) és amikor szeretnek, nagylelkűek és van olyan nő, aki ezt sajnos kihasználja. Ezért jutnak némely férfiak olyan szomorú végeredményre, mint te, mert valamilyen racionális elmélettel meg kell magyarázni maguknak a csalódásukat.

A gond az, hogy minél több férfivel hiteted el ezt az elméletet, annál több rossz párkapcsolat lesz. Ugyanis a férfi (de a nő is), amikor szerelmes, nagylelkű és boldog, de ha nem szerelmes, isten őrizzen a párjának. (Akkor csak az elvárások meg a követelőzés megy.) A férfi olyankor szemét a nővel, a csalódott nő pedig szemét lesz a következő férfival, aki csalódottságában szemét lesz a következő nővel, és így tovább. Sose lesz vége. Ismerek egy bölcs férfit, aki egyszer azt mondta: "Isten őrizzen az olyan nőtől, aki engem nem szeret." Ő nem volt hajlandó szerelem nélkül összeállni valakivel, és volt, hogy 8 évet is élt egyedül. De mióta megtalálta az igazit, nagyon boldog, és már lassan 8 éve tart ez a boldog kapcsolat. Szóval nem minden férfi gondolkodik így, mint te. Akik hisznek a szerelemben, azoknak több esélyük van a boldogságra, akik nem, azok mindig olyannal állnak össze, aki boldogtalanná teszi őket, és ettől még keserűbbek lesznek és még jobban kiábrándulnak.

"Az átlag férfi inkább választaná a Jessica Alba testével, Teréz anya emberi értékeivel és egy gyakorlott prosti szexuális kultúrájával rendelkező nőt, mint Átlag Jucit. Csak a Jessica Albát nem kapná meg soha, ezért marad az Átlag Juci, akivel el kell hitetni, hogy tényleg ő a csúcs és nem azért választotta, mert nem kapna jobbat."

Ezek szerint a Jessica Alba maga a tökély, és nincs egyetlen hibája sem, a Juci pedig úgy, ahogy van, selejt? Én nem hiszek benne, hogy létezik ilyen tökély / selejt kategória, hanem abban hiszek, hogy mindenkinek van jó és rossz tulajdonsága is. Nem lehet elvárni senkitől, hogy tökéletes legyen, és még a Jessica Alba se az, csak épp ezt azért nem tudod, mert nem ismered (csak a külsejét láttad). Szóval ha az átlag pasi nem tudja értékelni az átlag Juci jó tulajdonságait, akkor nyilván nem szerelmes belé. És ha nem szerelmes belé, akkor mit akar tőle? Milyen jogon hülyít egy pasi egy nőt azzal, hogy ő neki a csúcs, amikor nagyon is jól tudja, hogy amint akad egy jobb csaj, lelép mellőle? Ez nem kihasználás szerinted, amit a férfiak a szexuális szükségleteik - egyszeri vagy rendszeres - kielégítése érdekében művelnek a nőkkel? Ráadásul nagyon alattomos is, mert ha ilyet teszsel, akkor gyakorlatilag megjátszod a szerelmes férfit, miközben nem vagy az.

Valmina 2017.06.27. 14:08:10

@Sadist: "A tudományos kutatásokkal az a baj, hogy ha megkérdeznek x embert róla, akkor hazudni fognak (tudatosan vagy tudat alatt, tök mindegy), ami torzítja a képet. Sokkal relevánsabb az egyik legnagyobb amcsi társkereső oldal statisztikája."

Na itt van a nagy különbség köztünk. Én a tudományos kutatásokban hiszek, az internetes társkeresésben viszont nem. Modern képződmény, amit természetellenesnek tartok. Természetellenes, hogy előbb ismerd meg valaki paramétereit, mint hogy látnád őt személyesen. Ez teszi húspiaccá a párkeresést, és ha valami, ez tényleg eltorzítja a párkapcsolatokról alkotott képünket. Mert ha csak egy fotót látsz, akkor persze, hogy a legszebbet-legjobbat... semmit se tudsz az adott emberről, így ha a fotó nem nyeri el a tetszésed, akkor esélyt se adsz neki. Én voltam már fülig szerelmes olyan pasiba, aki soha nem kellett volna, ha csak fényképet látok róla meg pár bemutatkozó sort. Szegény nagyon nem fotogén, viszont már a hangjától megbizseregsz, mert olyan kedves, meleg tónusban beszél. Szerintem egy csomó ilyen ember van, akivel személyesen kell találkozni, hogy érezhető legyen a varázsa. Ezért a netes párkeresés nagyon rossz irányba visz mindent, és csak a kényszer hívta életre, mert gyakorlatilag nincs normális hely, fórum az ismerkedésre.

Egyébként is van egy nagy bökkenő a párkereső fotókkal. Ha a kép gyengébb, mint a valóság, akkor senki se akar veled találkozni. Ha jobb, mint a valóság, akkor viszont az első találkozáskor éri csalódás a másik felet. Egyszerűen az van, hogy a szerelmet nem egy fénykép alapján kell keresni.

"Ahhoz, hogy valaki a férfiak top 1%-ba tartozzon, nem feltétlenül kell maszkulin kinézetűnek lennie. Ott van példának Trump. Nem egy kisportolt, jóképű, közép 30-as pasas, jelenleg még sincs nála nagyobb alfahím ezen a bolygón."

Jézusom, tényleg félreértettem. Bocs. Ha ezt jelenti az alfa, akkor én rájöttem, hogy egyenesen irtózom az alfáktól. Nem hazudok, tényleg irtózom tőlük (és nem azért, mert Trumpot hoztad példának). Egyszerűen nem bírom ezt az embertípust, se férfiban, se nőben (mert női alfák is vannak természetesen). Volt szerencsém néhányhoz, és mindig rázott a hideg tőlük.

Most még jobban meg vagyok győződve, hogy a nők nagy része nem ezt keresi. Ez holtbiztos. Vagy lehet, hogy van pár csinibaba, aki igen, és a férfiak, mivel mind ezekre hajtanak, belőlük vonják le a következtetést. És itt jön be az a probléma, hogy te hiszel az általánosításban, és emiatt olyan tulajdonságokat ragasztasz rá minden nőre, amelyekkel legfeljebb néhány nőnél vagy a nők egy adott csoportjánál találkozhatsz. Aláírom, bizonyos nők bolondulnak azokért a férfiakért, akiknek pénze és hatalma van. De hogy lehet azt mondani, hogy az összes nő ezekért bolondul? Jesszus! Bárcsak elhinnéd nekem, hogy ez mekkora tévedés!

"A hipergámiát keserű élettapasztalattal rendelkező laikusok elméletének nevezted, most meg te hozod rá a példát."

Nem a hipergámiára hoztam példát (amennyiben a hipergámia azt jelenti, hogy a nők mind az alfákra hajtanak). Én arra hoztam példát, mikor valaki azért él kapcsolatban egy adott illetővel, mert nem akadt jobb. A kettő nem ugyanaz. Lehet két férfi közül egyik se alfa (hála istennek a férfiak többsége nem alfa), de a nő épp nem abba szerelmes, aki belé, hanem a másikba. Viszont mivel annak az illetőnek ő nem kell, "beéri" azzal, akibe nem szerelmes. Erre gondoltam. Ezt értem kompromisszum alatt, ami egyik félnek se jó szerintem.

Sadist 2017.06.27. 19:39:22

@Valmina: "Na itt van a nagy különbség köztünk. Én a tudományos kutatásokban hiszek, az internetes társkeresésben viszont nem. Modern képződmény, amit természetellenesnek tartok."

Mégis az innen nyert adatok sokkal jobban leírják az emberek viselkedését és preferenciáit, mint eddig bármelyik tudományos kutatás.

"Természetellenes, hogy előbb ismerd meg valaki paramétereit, mint hogy látnád őt személyesen. Ez teszi húspiaccá a párkeresést, és ha valami, ez tényleg eltorzítja a párkapcsolatokról alkotott képünket."

Pont, hogy ez az, ami felszínre hozza, hogy valójában mi alapján választanak párt az emberek. Nem azok közül lehet választani, akiket eléd sodor az élet vagy maradékelven jut, hanem ott van előtted az egész paletta és mindenki azt választja, azt pontozza tízesre, annak küld üzenetet, akire valóban vágyik.

"Mert ha csak egy fotót látsz, akkor persze, hogy a legszebbet-legjobbat... semmit se tudsz az adott emberről, így ha a fotó nem nyeri el a tetszésed, akkor esélyt se adsz neki. Én voltam már fülig szerelmes olyan pasiba, aki soha nem kellett volna, ha csak fényképet látok róla meg pár bemutatkozó sort. Szegény nagyon nem fotogén, viszont már a hangjától megbizseregsz, mert olyan kedves, meleg tónusban beszél."

Ez egy. A többi 99-en meg varánuszarccal néztél át és még annak az esélyét se adtad meg, hogy megszólaljon.

"Egyébként is van egy nagy bökkenő a párkereső fotókkal. Ha a kép gyengébb, mint a valóság, akkor senki se akar veled találkozni. Ha jobb, mint a valóság, akkor viszont az első találkozáskor éri csalódás a másik felet. Egyszerűen az van, hogy a szerelmet nem egy fénykép alapján kell keresni."

Szerelem? :D:D:D:D:D Te még hiszel a mesékben vagy csak fenn akarod tartani azt a nők által mantrázott hazugság lufit, hogy mindenkinek van esélye egy boldog, megalkuvásmentes párkapcsolatra?

"Jézusom, tényleg félreértettem. Bocs. Ha ezt jelenti az alfa, akkor én rájöttem, hogy egyenesen irtózom az alfáktól. Nem hazudok, tényleg irtózom tőlük (és nem azért, mert Trumpot hoztad példának). Egyszerűen nem bírom ezt az embertípust, se férfiban, se nőben (mert női alfák is vannak természetesen). Volt szerencsém néhányhoz, és mindig rázott a hideg tőlük."

Szerintem még mindig el vagy tévedve az alfa fogalmát illetően. Képzelem hogy irtózol a határozott, domináns, szociálisan kompetens és magas státusszal rendelkező férfiaktól.
Biztos te vagy a millió nőből az az egy, akinek bejönnek a tutyimutyi, vézna bölcsészek :)

"Most még jobban meg vagyok győződve, hogy a nők nagy része nem ezt keresi. Ez holtbiztos."

Hánnyal volt már dolgod, ha szabad kérdeznem? :)

"Vagy lehet, hogy van pár csinibaba, aki igen, és a férfiak, mivel mind ezekre hajtanak, belőlük vonják le a következtetést. És itt jön be az a probléma, hogy te hiszel az általánosításban, és emiatt olyan tulajdonságokat ragasztasz rá minden nőre, amelyekkel legfeljebb néhány nőnél vagy a nők egy adott csoportjánál találkozhatsz."

Tipikus NAWALT érvelés.

"Aláírom, bizonyos nők bolondulnak azokért a férfiakért, akiknek pénze és hatalma van. De hogy lehet azt mondani, hogy az összes nő ezekért bolondul?"

Nyilván nem lehet minden egyénre igaz, de ha a csoport 95%-ra igaz, akkor semmi gond az általánosítással. Márpedig a nők túlnyomó többsége nem a csóró, nyámnyila pasasokra ácsingózik, hanem akinek van társadalmi státusza és erőforrásai. Minél több, annál inkább.

"Nem a hipergámiára hoztam példát (amennyiben a hipergámia azt jelenti, hogy a nők mind az alfákra hajtanak)."

A hipergámia azt jelenti, hogy a sajátjánál mindenképpen magasabb státuszú férfit akar. A nők olyan férfiakhoz vonzódnak, akik magasabbak, erősebbek, tapasztaltabbak, intelligensebbek, gazdagabbak náluk. www.youtube.com/watch?v=5oyrG3PcgLk

"Én arra hoztam példát, mikor valaki azért él kapcsolatban egy adott illetővel, mert nem akadt jobb. A kettő nem ugyanaz. Lehet két férfi közül egyik se alfa (hála istennek a férfiak többsége nem alfa), de a nő épp nem abba szerelmes, aki belé, hanem a másikba. Viszont mivel annak az illetőnek ő nem kell, "beéri" azzal, akibe nem szerelmes."

És miért nem akadt jobb? Azért, mert valójában közel sem olyan szintű nő, mint amilyennek hiszi magát. Lehet, hogy egy-egy menet erejéig fasztarisznyája lehet egy sokkal jobb faszinak, de valójában az a "nem elég jó" pasas az ő szintje, csak a hipergám ösztöne miatt érzi megalkuvásnak.
Egy kép többet mond ezer szónál és rögtön világossá válik, hogy miről is van szó: i144.photobucket.com/albums/r192/RiverDad1/mating_cad_dad-copy1_zps4ee61e96.jpg

Átlag Juci is a 3 kategóriával jobb pasasért van oda, a hozzá való Átlag Józsit pedig szinten alulinak tartja, ezért egyoldalú a vonzalom.

"Erre gondoltam. Ezt értem kompromisszum alatt, ami egyik félnek se jó szerintem."

Hosszútávon valóban nem. Rövidtávon a nők nagyon is örülnek a szexuális szabadságnak és úgy érzik, hogy így nagyon jó nekik, de később az élet kamatostól benyújtja a számlát.

Valmina 2017.06.29. 22:46:24

@Sadist: "Szerintem még mindig el vagy tévedve az alfa fogalmát illetően. Képzelem hogy irtózol a határozott, domináns, szociálisan kompetens és magas státusszal rendelkező férfiaktól."

Attól függ, emberként milyen. Nem viccelek. Előfordult hogy egy ilyen újgazdag bunkójózsi elütött engem a húszmilliós kocsijával. Előfordult, hogy egy megtermett vállas böhöm állat bevágott elém és félrelökött a járdán, annyit se mondva, hogy bocsánat. Semmi bajom a határozottsággal, amíg nem párosul vele lenézés és arrogancia. Sajnos sokaknál párosul, mert anyuka-apuka csak a törtetésre tanította meg, az emberségre nem. Szóval én magasról teszek a státuszára, és nem érdekel, milyen kocsija van, mennyi a pénze, legyen ember, és mint férfi, bánjon tisztelettel a nővel, különben a szememben nulla.

"Biztos te vagy a millió nőből az az egy, akinek bejönnek a tutyimutyi, vézna bölcsészek :) (...) Márpedig a nők túlnyomó többsége nem a csóró, nyámnyila pasasokra ácsingózik, hanem akinek van társadalmi státusza és erőforrásai."

Ácsi, szerintem te két külön dolgot egybemosol. Mert van a pénztelen pasi, és van a nyámnyila pasi, és miért kell a kettőnek feltétlenül egybe esnie? Én ismertem olyan bölcsészt, aki férfiasabb és vonzóbb volt, mint egy focista vagy egy sztárügyvéd vagy egy pénzes vezérigazgató. Sőt, az intelligenciája miatt messze túlszárnyalta azokat. És esküszöm, jobban kellett volna nekem, mint bárki más, ha nem lett volna foglalt. Miért nem hiszed el, hogy van, akit tényleg nem érdekel a pénz, hanem a másik személyes tulajdonságai érdeklik, ha párt akar választani?

"Ez egy. A többi 99-en meg varánuszarccal néztél át és még annak az esélyét se adtad meg, hogy megszólaljon."

Honnan tudod, hogy volt még 99? És hogy átnéztem rajtuk? :D

Egyébként ha az ember elkötelezi magát valakinek, akkor természets, hogy a többinek már nincs esélye, nem? Nagyon ritka, hogy egyszerre ismerkedj meg nemhogy 100, de 2 pasival, akik mindketten érdeklődést mutatnak. Általában az egyik előbb érkezik, és ha létrejön a kapcsolat, akkor a másiknak azért nincs esélye, mert már foglalt vagy.

"Nyilván nem lehet minden egyénre igaz, de ha a csoport 95%-ra igaz, akkor semmi gond az általánosítással."

Ne mondd, hogy ismered a nők 95%-át! Ezt még a Don Juan se merné állítani. :)

"Tipikus NAWALT érvelés"

Ugye, neked mindenre megvan a válaszod? :)

"Nem azok közül lehet választani, akiket eléd sodor az élet vagy maradékelven jut"

Fura, hogy a netes párkeresést preferálod, mikor pont a neten való nagy választék miatt van sok kevésbé kapós fiú és lány gondban. Hiszen ha mindenki csak azok közül választhatna, akiket az élet elé sodor, akkor semmi gondod nem lenne a hipergámiával. Nagyon jó elemzést olvastam erről valahol. A régi világban Átlag Józsi simán beleszeretett Átlag Juciba, mert Juci a legszebb lány volt a falujában. Nem volt internet, se tévé, se fehérnemű plakát, ahonnan megtudhatta volna, hogy Juci nem is olyan szép, valójában csak átlagos szintű nő, mert hiszen Jessica Albák is léteznek valahol a világban. Jucira ugyanez áll vice versa. Mióta internet van azóta Józsinak nem kell Juci, mert Jessica Albát akar, Juci pedig önutálattól szenved, amiért nem néz ki úgy, mint Jessica Alba, és esélye sincsen Józsinál. Na valahol itt van a kutya elásva. Az internet félreviszi a dolgokat.

"ott van előtted az egész paletta és mindenki azt választja, azt pontozza tízesre, annak küld üzenetet, akire valóban vágyik"

Ha élőben megismerek valakit, aki tetszik, akkor nem gondolok arra, hogy jó-jó, de ott van még 20 levél az inboxomban, és ki tudja, nincs-e köztük jobb pali, mint ez itt? Élőben csak azt az egy embert nézed és igazságosabban ítéled meg, mert nem a többi 20-hoz méred, aki még az inboxodban vár, hanem csak vele törődsz, csak rá koncentrálsz, nincsen hasonlítgatás. Ez sokkal egészségesebb, mint "palettáról" választani, és merem álítani, emberibb. Nem olyan, mintha a hentesnél válogatnál a húsáru között.

"azt pontozza tízesre"

Én utálom ezt a pontozósdit. Soha nem veszek részt ilyen játszmában. Szerintem 3 nagyon káros dologhoz vezet:
1. kóros önbizalomhiány (ha valakit lepontoznak)
2. az összehasonlításból eredő túlméretezett elvárások (mert a 10 pontosakhoz viszonyítasz)
3. azt a látszatot kelti, hogy a külső a legfontosabb, ami tovább fokozza a testkultusz tombolását és a belőle fakadó káros jelenségeket.

Egyébként is utálnék pontozni valakit, akit nem ismerek, mert hiába néz ki jól egy pasi a képen, lehet, hogy az életben bunkó, és akkor nem szívesen adnék neki jó pontot. Nálam szabály, hogy ismeretlenül nem ítélkezem, még a külsőről sem. Hiszen akinek a viselkedése nem szimpatikus, az nézhet ki akárhogy, nem fog tetszeni úgysem. Na pont ezért nekem egy fotó nem sokat mond.

Valmina 2017.06.29. 23:04:24

@Sadist: "Egy kép többet mond ezer szónál és rögtön világossá válik, hogy miről is van szó: i144.photobucket.com/albums/r192/RiverDad1/mating_cad_dad-copy1_zps4ee61e96.jpg"

Ez azt jelenti, hogy szabjuk meg erőszakkal, ki kivel legyen? (Regulated sexuality?) Nem hinném, hogy ez jó ötlet. A kényszerházasságok már elődeinket is boldogtalanná tették. És mi alapján döntik el, ki hol rankel? Vagyon? Külső? Társadalmi állás? Családi kapcsolatok? És ki dönti el?

Az a korszak már letűnt szerintem, meg amúgy se lenne szabad egymást nem akaró embereket összekényszeríteni, még akkor se, ha demográfiai gondokkal küzdünk. Nem lehet a társadalom boldogságát az egyén boldogtalansága árán megváltani, elvégre a társadalom is egyénekből áll.

"Szerelem? :D:D:D:D:D Te még hiszel a mesékben vagy csak fenn akarod tartani azt a nők által mantrázott hazugság lufit, hogy mindenkinek van esélye egy boldog, megalkuvásmentes párkapcsolatra?"

Szóval a szerelem szerinted csak mese? Tényleg nem voltál még szerelmes? Húha. Ezek szerint nem tudod, mi az, és nem is értenéd, hiába magyarázom. Szomorú vagyok. Ha elolvastad mind a 3 hozzászólásomat a múltkoriakból (3 részre kellett bontanom, mert a rendszer nem enged olyan hosszút posztolni egyszerre), akkor nem kérdezed, hiszek-e a szerelemben. Ott fent mindent leírtam.

"És miért nem akadt jobb? Azért, mert valójában közel sem olyan szintű nő, mint amilyennek hiszi magát."

Nem tudom, nem hiszek a szintekben. Gyakran tapasztalom, hogy idegenkedek olyan pasiktól, akik elvileg magas szintűek mert más nőknek nagyon tetszenek. Nálam valamiért ez a szintezés nem működik. Talán azért, mert sok múlik azon, hgoy az illető hogy viszonyul hozzám, emberként milyen, tudok-e vele közös hullámhosszon lenni. Ehhez a külsőnek semmi köze, ez valami személyiségbeli dolog. Mint a szimpátia és az antipátia a barátságok és ellentétek kialakulásakor. Az, hgoy valaki jól néz ki, nem sokat nyom a latban, ha egyébként nincs semmi közös bennünk, amire építeni lehet. A legjobb pasinak is könnyű szívvel hátat fordítok, ha a lelkem mélyén azt érzem, hogy "idegen anyagból" gyúrták, nem lelki rokon velem, nem ért meg és én sem értem őt, nincs semmi közünk egymáshoz.

Szóval én abban hiszek, hogy azzal kell összejönni, akibe szerelmes vagy (és itt nem egy napos ismeretség utáni fellángolásra gondolok). Ha szerelmes az ember, akkor nincsenek szintek meg százalékok, nem mérlegel, hogy milyen szintű vagyok én és milyen ő. Akkor egyszerűen csak szeret, és nincs méricskélés, nincsen "húspiac". Én ebben hiszek, nálam így működik, és sajnálom azokat, akik szerelem nélkül, józanul választanak párt, méricskélik magukat és a másikat és végül megalkudnak az elérhető legjobbal. Ha szeretsz, akkor elképzelni se tudsz jobbat a párodnál, és tényleg minden gondolatod csak körülötte forog. Ez az ideális kiindulópont egy kapcsolathoz szerintem. Csak mikor valaki hosszú ideig nem ismer meg senkit, aki illene hozzá és megmozdítana benne valamit, vagy megismer, de egyoldalúan lesz szerelmes, akkor hajlamos rá, hogy félretegye az érzelmeket és józanul válasszon, félve, hogy különben egyedül marad. Ezt hívom én kompromisszumnak.

levendulavagyok (törölt) 2017.06.30. 13:05:52

@Valmina:
Remek érvelő vagy, nőként büszke vagyok rád :)

Sadist 2017.07.03. 18:39:51

@Valmina: "Attól függ, emberként milyen. Nem viccelek.
...
Szóval én magasról teszek a státuszára, és nem érdekel, milyen kocsija van, mennyi a pénze, legyen ember, és mint férfi, bánjon tisztelettel a nővel, különben a szememben nulla."

10-ből 10 nő ezt mondja, aztán 10-ből 10 lepattintja a tisztelettudó, emberi, de egyéb szempontból nem kiemelkedő srácokat.

"Én ismertem olyan bölcsészt, aki férfiasabb és vonzóbb volt, mint egy focista vagy egy sztárügyvéd vagy egy pénzes vezérigazgató. Sőt, az intelligenciája miatt messze túlszárnyalta azokat."

Apex fallacy. Keress rá Google-val!

"Miért nem hiszed el, hogy van, akit tényleg nem érdekel a pénz, hanem a másik személyes tulajdonságai érdeklik, ha párt akar választani?"

Elhiszem, hogy van. Ahogy albínó holló is.
Tudod mely nőket nem érdekli a férfiak egzisztenciája és társadalmi státusza? Azokat, akik annyira taszítóak, hogy csak ezt tudják felhozni pozitívumként, hogy őket nem érdekli a másik státusza és vagyoni helyzete. Ők már annak is örülhetnek, ha valaki rájuk fanyalodik, de így sajnos a státusz figyelmen kívül hagyása csak szükségből kovácsolt erény.

"Honnan tudod, hogy volt még 99? És hogy átnéztem rajtuk?"

Amelyik nő nem ronda, mint a lőtt seb, annál naponta több tucatnyi férfi próbál interakciót kezdeményezni, csak ezt ők észre se veszik. A nem megfelelő szintű férfiak gyakorlatilag láthatatlanok a nők számára, mintha csak valami zavaró fehér zaj lenne.

"Egyébként ha az ember elkötelezi magát valakinek, akkor természets, hogy a többinek már nincs esélye, nem? Nagyon ritka, hogy egyszerre ismerkedj meg nemhogy 100, de 2 pasival, akik mindketten érdeklődést mutatnak. Általában az egyik előbb érkezik, és ha létrejön a kapcsolat, akkor a másiknak azért nincs esélye, mert már foglalt vagy."

:D x 2147483647 (nem írom ki mindet, ha nem baj)
Nézz utána, hogy mi az a liánozás! (Hint: női sport számoknál keresd ;) )
Meg légyszi mutass már be annak a nőnek, aki még csak nem is ismerkedik egynél több pasival! Csinálok szeretnék egy kiállítást és be akarom rakni az albínó holló mellé, hogy az emberek megcsodálhassák.

"Ne mondd, hogy ismered a nők 95%-át! Ezt még a Don Juan se merné állítani. :)"

Mindannyian szeretnétek azt hinni, hogy egyediek és megismételhetetlenek vagytok, igazi egyéniségek, a valóság viszont az, hogy a 95%-otok ugyanúgy viselkedik, ugyanolyanok az ösztönei, ugyanazok a dilijei. Szinte mindenhol ugyanaz a szoftver fut, csak az ellenkezőjét próbáljátok beadni. Van, aki elhiszi, meg vagyunk egy páran, akik nem :)

"Ugye, neked mindenre megvan a válaszod? :)"

Mindenre IS.

"Fura, hogy a netes párkeresést preferálod, mikor pont a neten való nagy választék miatt van sok kevésbé kapós fiú és lány gondban. Hiszen ha mindenki csak azok közül választhatna, akiket az élet elé sodor, akkor semmi gondod nem lenne a hipergámiával."

Akkor is gond lenne vele, csak a látszólag nagyobb választék felnagyítja.

"A régi világban Átlag Józsi simán beleszeretett Átlag Juciba, mert Juci a legszebb lány volt a falujában. Nem volt internet, se tévé, se fehérnemű plakát, ahonnan megtudhatta volna, hogy Juci nem is olyan szép, valójában csak átlagos szintű nő, mert hiszen Jessica Albák is léteznek valahol a világban. Jucira ugyanez áll vice versa. Mióta internet van azóta Józsinak nem kell Juci, mert Jessica Albát akar, Juci pedig önutálattól szenved, amiért nem néz ki úgy, mint Jessica Alba, és esélye sincsen Józsinál. Na valahol itt van a kutya elásva. Az internet félreviszi a dolgokat."

Ne akard a férfiakra is ráhúzni a nők viselkedésmintáját, mert a hipergámia egyáltalán nem olyan szimmetrikus, mint amilyennek te akarod látni. Lehet, hogy Átlag Józsi is vágyik a Jessica Alba kinézetű nőre, de neki nincs lehetősége kiélni ezt a vágyát, míg egy Átlag Juci simán alá tud feküdni egy nála három kategóriával jobb pasasnak. Tartós kapcsolat, lagzi, család nem lesz belőle, de Átlag Juci elhiszi, hogy ha +3 kategóriás pasasokkal tud dugni, akkor az az ő szintje és majd valamelyikkel összejön a rendes kapcsolat is.

"Élőben csak azt az egy embert nézed és igazságosabban ítéled meg, mert nem a többi 20-hoz méred, aki még az inboxodban vár, hanem csak vele törődsz, csak rá koncentrálsz, nincsen hasonlítgatás."

Minden ember hasonlítgat. A nők különösen, csak ők simán letagadják. Ha felveted, hogy a 10-es skálán két ember különböző szinten van, akkor felháborodnak, hogy nem lehet egy embert egyetlen számmal leírni, de mikor választani kell, hogy a kicsit pocakos, átlagos arcú, bolti eladó Józsi vagy inkább az ügyvéd dinasztiából származó, kajakos, jóképű Alfonz randi meghívását fogadják el, egyetlen ezredmásodperc alatt lefut a kis agyukban az összehasonlítás és kidobja a nem meglepő eredményt.

"Én utálom ezt a pontozósdit. Soha nem veszek részt ilyen játszmában. Szerintem 3 nagyon káros dologhoz vezet: ..."

Na látod, erről beszélek.

Sadist 2017.07.03. 19:18:54

@Valmina: "Ez azt jelenti, hogy szabjuk meg erőszakkal, ki kivel legyen?"

Ó, dehogy, nem kell ehhez semmilyen erőszak, pusztán annyi, hogy a nőkre rákényszerítjük a választásaik következményeit.
Pl. a nőket csak akkor illetne meg bármilyen házastársi jog, ha szűzen mentek férjhez.
Ez erőszakkal korlátozná, hogy kivel dughatnak vagy kihez mehetnek férjhez? Egyáltalán nem. Megvolna ugyanúgy a szabad választási lehetőségük, csak következménye volna annak, hogy felülnek a faszkörhintára.
Mindjárt imponálóbb lenne Átlag Józsi megbízhatósága és családcentrikussága, mint a playboy alfahím életstílusa jelentette izgalom.

"Nem lehet a társadalom boldogságát az egyén boldogtalansága árán megváltani, elvégre a társadalom is egyénekből áll."

Hamis dekompozíció. A társadalom nem egyénekből, hanem egyénekből és a közöttük lévő kapcsolatokból áll, a legkisebb egység pedig a család. Az össztársadalmi boldogság nőhet attól függetlenül, hogy az egyéneké csökken.
Pl. a progresszív adózás mellet azzal szoktak érvelni, hogy mérsékli a társadalmi rétegek között a vagyoni különbséget. A jól kereső egyének rosszul járnak vele, össztársadalmi szinten viszont nyernek vele, hogy kisebb a társadalmi feszültség.
Ugyanez igaz a párkapcsolatokra is. A nyílt hipergámia miatt kettészakadt a férfiak társadalma. Egy kis részének jut normális nő, a többinek meg nem.

"Szóval a szerelem szerinted csak mese?"

Nem, tényleg létezik, csak nem abban a formában, ahogy te, a mesekönyvek, a nők, meg Hollywood leírják.

"Tényleg nem voltál még szerelmes? Húha. Ezek szerint nem tudod, mi az, és nem is értenéd, hiába magyarázom. Szomorú vagyok."

A shaming language nagyon ciki. Ne használd, hacsak nem akarsz bohócot csinálni magadból. Eddig egész jó voltál, nem kéne elrontani.

"Nem tudom, nem hiszek a szintekben."

Ne higgy a gravitációban sem, és akkor simán tudsz repülni :)

"Ha szerelmes az ember, akkor nincsenek szintek meg százalékok, nem mérlegel, hogy milyen szintű vagyok én és milyen ő. Akkor egyszerűen csak szeret, és nincs méricskélés, nincsen "húspiac"."

Akkor azt magyarázd el, hogy a fenébe van az, hogy a modell alkatú, kedves, intelligens csajok mindig a magas, jóképű, sikeres férfiakba szerelmesednek bele, nem pedig a Mekiben robotoló, alacsony, de végtelenül tisztelettudó és romantikus egyetemista srácokba?

Valmina 2017.07.04. 17:11:39

@Sadist: "Tudod mely nőket nem érdekli a férfiak egzisztenciája és társadalmi státusza? Azokat, akik annyira taszítóak, hogy csak ezt tudják felhozni pozitívumként"

Ez az állítás nagyon durva és a nők egészére nézve sértő, ráadásul rendkívül alattomos csapda van elrejtve benne. Lényegében a következőt mondod: ha egy nő azt állítja, őt nem érdekli a férfi vagyoni helyzete és státusza, akkor vagy ronda, vagy hazudik. Tehát ha nő vagy és ezt állítod, csak úgy tudod bebizonyítani, hogy nem hazudsz, ha azt bizonyítod be, hogy nem vagy ronda. Itt viszont bajban vagy, mert amit magadról állítasz, az szubjektív és könnyen megcáfolható. Rád lehet sütni, hogy beképzelt / nárcisztikus vagy, sokkal szebbnek hiszed magad, mint valójában vagy, stb. Tehát nemcsak hogy kiteszed magad annak, hogy valaki osztályozzon külső alapján, mintha egy lóvásáron vagy rabszolgapiacon lennénk, de további sértéseket is el fogsz szenvedni, amelyek a jellemedre vagy személyiségedre vonatkoznak. Szóval jól ki van ez találva. Ilyen csapdát a nők nehezen tudnának állítani a férfiaknak, de azért megfontolásra javaslom az állításod férfiakra letükrözött változatát: "Tudod, melyik férfi mondja azt, hogy ő nem felszínes, érzéketlen szexgép, hanem romantikus alkat és tiszteli a nőket? Az, aki annyira taszító (csúnya / esetlen / mama kedvence stb - illeszd be a megfelelő tulajdonságot), hogy csak ezt tudja felhozni pozitívumként." Na ugye, hogy az igazságérzeted máris tiltakozik? Csak úgy tudnád bebizonyítani, hogy nem vagy érzéketlen szexgép, ha azt bizonyítod be, hogy nem vagy taszító a nőknek - erről viszont a nők ítélnek, nem te, úgyhogy máris bajban vagy. Lehetetlen megcáfolni.

"Meg légyszi mutass már be annak a nőnek, aki még csak nem is ismerkedik egynél több pasival. Csinálok szeretnék egy kiállítást és be akarom rakni az albínó holló mellé, hogy az emberek megcsodálhassák."

A cinizmus sokat nem tesz hozzá, igaz, el sem vesz belőle. Érvnek mondjuk nem érv, de gyenge lábakon álló elméleteknek jól jön az ilyen támogatás is. :) Amit nem lehet bebizonyítani, abban hinni kell, ezért olyanok vagytok ti, hipergámia-hívők, mint egy férfiaknak szóló modern vallási szekta. És én még azt hittem, a krisnásoknál nincs rosszabb. :)

"Mindannyian szeretnétek azt hinni, hogy egyediek és megismételhetetlenek vagytok, igazi egyéniségek, a valóság viszont az, hogy a 95%-otok ugyanúgy viselkedik..."

Nincs igazad. Férfiban és nőben is rengetegféle személyiség van, és ne akard elhitetni, hogy két ellentétes személyiségű ember egyformán viselkedik! Amúgy te kívülről nem tudod megítélni, mekkora különbségek vannak nő és nő között. Olyan ez, mint mikor az európai ember ránéz egy ferde szeműre és nem tudja megmondani, japán-e vagy kínai. Ők bezzeg tudják egymásról első pillantásra.

"Szinte mindenhol ugyanaz a szoftver fut, csak az ellenkezőjét próbáljátok beadni. Van, aki elhiszi, meg vagyunk egy páran, akik nem :)"

Tőlem nyugodtan folytasd utadat a szkepticizmus jól kitaposott luciferi útján, ha nem elhinni boldogabbá tesz. Áldásom rá. :)

"A shaming language nagyon ciki."

Shaming language? Te sokkal járatosabb vagy feminista körökben, mint akármelyik nő. Tudod, elgondolkodtatóak ezek az angolból vett kifejezések, mert elsőre tudományosnak tűnnek, de gyanítom, hogy kábé annyira megalapozottak, mint a hipergámia-elmélet. Ezért kezd elegem lenni abból, hogy ezekre hivatkozva lepasszolod és megfontolásra se érdemesnek nyilvánítod az érveimet.

Mostanra megértettem, hogy ti egy külön univerzum vagytok, saját terminusokkal. De ha ezeket használod, az olyan, mintha én azt válaszolnám egyik gondolatodra, hogy adava kedavra. Az univerzumodon kívül ezek nem jelentenek semmit. Számomra nem valós terminusok és nem érvek, szóval nincs értelme itt használnod őket.

"Ha felveted, hogy a 10-es skálán két ember különböző szinten van, akkor felháborodnak, hogy nem lehet egy embert egyetlen számmal leírni"

Nézd, amíg számmal írod le az embereket, addig ne várd, hogy emberi módon viselkedjenek veled! Nem pont a tiszteletet hiányoltad a nők részéről? Akinek a másik csak számok összessége, és saját magát is úgy méri, az pont azokat a dolgokat áldozza fel, amik miatt érdemes volt embernek születnie. Nyilván azért nem kaptál tiszteletet, mert egy számnak kijáró elbánásban részesítettek, viszonzásul, amiért te is egy számnak kijáró elbánásban részesíted az adott nőt. A számokat egyedül a matematikusok tisztelik, velük kéne barátkoznod. :)

Valmina 2017.07.04. 17:19:32

@Sadist: "Lehet, hogy Átlag Józsi is vágyik a Jessica Alba kinézetű nőre, de neki nincs lehetősége kiélni ezt a vágyát, míg egy Átlag Juci simán alá tud feküdni egy nála három kategóriával jobb pasasnak."

Én ebben korántsem vagyok biztos. Te el se tudod képzelni, hogy a "jó pasik" között is lehet olyan, aki normális kapcsolatot akar, és nem lefeküdni fűvel-fával, még a "három kategóriával" gyengébb csajjal is? Fura, hogy ilyen elvtelen dugógépeknek állítod be férfitársaidat. Természetesen nincs igazad, de már nem hozok rá életből vett példát, mert az neked úgyis apex fallacy... Nincs értelme.

Amúgy meg egyre kevésbé értem, hogy kit nevezel alfának. A bunkó újgazdagot? Az izomagyú playboyt? Mert most úgy tűnik, mintha minden kicsit is jóképű pasira használnád ezt a szót, főleg ha még egzisztenciája is van. Ismertem olyan pasit, akinek jó állása, pénze is volt, és még helyes is volt, de mellette befelé forduló és nagyon szerény. Nemigen nőzött, mert még szégyenlős is volt. Akkor ő most alfa vagy nem? Hiszen a munkájában sikeres, jóképű, magas és van pénze, viszont nem domináns típus. Na ilyen sokat számít a személyiség, aminek a sokfélesége egyáltalán nincs az elméletedbe beleépítve. Nálad csak 3 féle ember létezik: 1. alfák, 2. többi férfi, 3. nők. És a 3 közül az alfák kiléte a leghomályosabb. Én úgy látom, még a fogalom mibenléte sincs rendesen tisztázva, nemhogy bizonyítva.

"Akkor is gond lenne vele, csak a látszólag nagyobb választék felnagyítja."

Ez nem kielégítő válasz. Elég röviden elintézted, nulla érvvel alátámasztva.

"mikor választani kell, hogy a kicsit pocakos, átlagos arcú, bolti eladó Józsi vagy inkább az ügyvéd dinasztiából származó, kajakos, jóképű Alfonz randi meghívását fogadják el, egyetlen ezredmásodperc alatt lefut a kis agyukban az összehasonlítás és kidobja a nem meglepő eredményt."

Nagyon fekete-fehéren gondolkozol, már megint a tökély / selejt példát hozod. A bolti eladó szegény még csúnya is, az ügyvéd meg nemcsak gazdag, de még jóképű is. Csupa szélsőség, mint egy filmben. Azt gondolod, ennyire nincsenek árnyalatok? Nincs csúf arcú ügyvéd és jóképű bolti eladó?

És sose láttál még olyat, hogy szép nő csúnya pasival járt, vagy jóképű pasi csúnya nővel, és senki se értette,mit eszik rajta? Sose ismertél olyanokat, akiknek az átlagtól eltérő ízlésük van, pl. vékony fiú, aki a molett lányokat szereti? Te olyan sémára húzod rá a világot, mintha mindenki egyforma lenne, ugyanazt akarná, ugyanaz tetszene neki. Nem állítom, hogy nincsenek trendek meg szépségideálok, és hogy az emberek nem esnek áldozatul ezeknek. De ennél a világ azért sokkal színesebb.

"Az össztársadalmi boldogság nőhet attól függetlenül, hogy az egyéneké csökken."

Japán gazdag ország, mert kizsigereli állapmolgárait. Japánban a legnagyobb az öngyilkosságok száma a világon. Akkor most jó japánnak lenni? Boldog a japán ember?

Ha bevezetünk egy szabályt, amely boldogtalanná teszi az egyént, akkor az végülis kinek jó? "Ki" vagy "mi" a társadalom, ha nem egyének összessége? A társadalomnak akkor sikerült megszabadulnia sok elavult tradíciótól, mikor az emberek rájöttek, hogy a társadalom ők maguk, és hogy a társadalmi szabályokat ők maguk alkotják. Még Japán is változóban van, ha ez a folyamat lassú is.

"Pl. a progresszív adózás mellet azzal szoktak érvelni, hogy mérsékli a társadalmi rétegek között a vagyoni különbséget. (...)A nyílt hipergámia miatt kettészakadt a férfiak társadalma. Egy kis részének jut normális nő, a többinek meg nem."

Össze se lehet hasonlítani a kettőt. A jövedelem esetében objektív mérce van, hogy ki mennyit keres. De azt, hogy ki alfa és ki nem, mi alapján döntöd el? Lehetetlen olyan társadalmi szabályt bevezetni, aminek ennyire szubjektív mércéje van.

Valmina 2017.07.04. 17:25:23

@Sadist: "Pl. a nőket csak akkor illetne meg bármilyen házastársi jog, ha szűzen mentek férjhez."

Volt ilyen a történelemben, nem véletlenül szűnt meg. A nők úgy gondolták, nekik is joguk van annyi szexuális partnerhez és tapasztalatszerzéshez, amennyit akarnak. A férfiak meg rájöttek, hogy ez nekik is jó (sőt, ők járnak jobban), mert régen a társadalmi szabályok megvédték a nőket a kihasználástól. Óriási erőfeszítésekbe került egy nőt elcsábítani és rávenni a szexre, ha nem akarták feleségül venni. Ma a nők könnyen kaphatók, olcsóak lettek, és ezzel valójában ők jártak rosszabbul, mert már nem becsülik meg őket a férfiak.

De tegyük fel, be lehetne vezetni ilyen szüzességi szabályt. Egyik nemnek se tetszene, de a férfiak lennének, akik hangosabban tiltakoznak. Hiszen akkor zsákbamacskát kéne venniük a házassággal! Régen ez azért működött, mert a házasságot vagyoni helyzet és családi érdek alapján kötötték. Ma a szerelem és a szexuális vonzalom az alapja, ezért nem lehet elvárni, hogy bárki is összeházasodjon olyan valakivel, akivel még nem feküdt le soha. Mi van, ha a két ember nem illik össze szexuálisan? Vagy mi van, ha az esküvő után derül ki, hogy a nő egy perverz hapsihoz ment hozzá, vagy a pasi egy frigid nőt vett el? Arról nem is beszélve, milyen fiatalon kéne házasodni, hogy a hormonok ne őrjítsék meg az embereket. A meggondolatlanul kötött házasságok miatt aztán a válások száma is jóval nagyobb lenne, az elvált nőkre pedig nyilván nem lehetne alkalmazni a szüzességi szabályt. Tehát végeredményben nem oldanál meg semmit vele.

De ha már itt tartunk, ismerek két lányt, akik nagyon vallásosak, és ők tényleg szűzen akarnak férjhez menni. Ne tudd meg, milyen nehézségeik vannak, pedig mindkettő nagyon csinos. A pasik rögtön lekopnak, amint a csaj megmondja, hogy ő csak az esküvő után akar szexelni. Egyszerűen nem működik ez ma már, és nem a nők, hanem a pasik miatt. Megnézném én azt a pasit, aki kibírja az 1-2 évig tartó szexmentes udvarlási időszakot! (mert a házasság komoly döntés, házasságot nem kötünk ennél rövidebb ismeretség esetén nyilván). Azok a lányok, akiket vallásosan neveltek szigorú szabályok szerint (kevés van, de van), sokkal nehezebben találnak párt, mint bárki a világon. A karrieristák és a csúnyák mellett ők adják a szingli nők harmadik csoportját.

" létezik, csak nem abban a formában, ahogy te, a mesekönyvek, a nők, meg Hollywood leírják."

Akkor milyen formában? A te számodra pl. mit jelent?

qqqqqqqqq (törölt) 2017.07.14. 11:12:18

@Valmina: Elképesztő türelmed van ehhez a párbeszédhez, amiben csak te hozol ész érveket és humanista szemléletet.

qqqqqqqqq (törölt) 2017.07.14. 15:43:16

@Gour: hát ez a dolog nagyon fején találja a szöget, hogy a dugás a férfit kijózanítja, a csajt meg beindítja. Pont így jártam legutóbb :-(
Úgyhogy lopom ezt a szöveget :-)